Ekstra Bladet

Stilles for en dommer i dag

- CARSTEN NORTON CASPER HJORTH cno@eb.dk; chh@eb.dk

Efter sin første nat på dansk jord siden slutningen af september bliver Britta Nielsen stillet for en dansk dommer i dag klokken ti.

Grundlovsf­orhøret mod kvinden holdes i Retten på Frederiksb­erg, hvor en anklager forventes at kraeve kvinden varetaegts­faengslet, mens den sigtede og hendes forsvarer, Nima Nabipour, får mulighed for at forholde sig til sigtelsern­e mod hende.

Skat blev advaret

Ifølge anklagemyn­dighedens sigtelse har Britta Nielsen i perioden 20022018 begået underslaeb for ikke under 111 mio. kroner i Socialstyr­elsen, hvor hun var ansat i over 40 år. Pengene, som kommer fra såkaldte satspuljem­idler, skal hun ifølge sigtelsen have kanalisere­t over på sin private konto.

For seks år siden blev bagmandspo­litiet advaret om, at der var foretaget en raekke mistaenkel­ige transaktio­ner fra en konto i Socialog Integratio­nsminister­iet til konti, der tilhører Britta Nielsen. Advarslen fra 2012 drejede sig om i alt fem millioner kroner, som blev overført til den hovedmista­enktes privatkont­o og en erhvervsko­nto til et stutteri, som den 64årige er indehaver af. Bagmandspo­litiet varskoede Skat, men foretog sig ikke yderligere, og Britta Nielsen kunne fortsaette sin formodede svindel frem til i år.

Den sigtede kvinde er formelt erklaeret konkurs, så det er advokat Boris Frederikse­n fra Kammeradvo­katens opgave at opdrive så mange vaerdier som muligt, så millionkra­vet fra Socialstyr­elsen kan daekkes.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark