Ekstra Bladet

BRITTA HOLDER

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk

Britta Nielsens forsvarsad­vokat Nima Nabipour talte i går med sin klient i et par timer hos SØIK på Teglholmen.

– Hun har det efter omstaendig­hederne ganske fint. Hun er selvfølgel­ig lidt traet og kunne godt taenke sig at hvile sig.

Efterforsk­erne talte hun dog ikke med.

– Vi ønskede på nuvaerende tidspunkt ikke at afgive forklaring til sagen. Det, synes vi, var for tidligt.

– Kommer det også til at vaere tilfaeldet ved grundlovsf­orhøret?

– Det må tiden vise. Nu har vi et stort arbejde på

Hun har ikke vaeret på flugt. Hun har rigtig gerne villet tilbage til Danmark

kontoret med at forberede os på grundlovsf­orhøret, laese sagsakter igennem og gennemgå det med min klient for så at finde ud af, hvordan vi skal forholde os til selve sigtelsen og også i forhold til spørgsmåle­t om, hvorvidt man vil udtale sig eller ej, siger advokaten.

Ikke på flugt

Ifølge forsvarere­n har det hele vaeret planen, at Britta Nielsen gerne ville hjem.

– For hun har ikke vaeret på flugt. Hun har rigtig gerne villet tilbage til Danmark. Hun vidste også bare, at hvis hun mødte op hos politiet eller i lufthavnen for at komme hjem, så ville hun måske gå en uvis fremtid i møde i Sydafrika og sidde i et sydafrikan­sk faengsel på ubestemt tid under vilkår, som vi ikke rigtig kender noget til, siger han.

Faktum er dog, at Britta Nielsen blev anholdt i en lejlighed i Johannesbu­rg, men altså alligevel fik en hurtig hjemtur til Danmark.

 ??  ??
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Nima Nabipour er forsvarer for Britta Nielsen. Udover at vaere jurist er han også uddannet skuespille­r og har blandt meget andet medvirket i DR-serien ’Sommer’.
FOTO: JENS DRESLING Nima Nabipour er forsvarer for Britta Nielsen. Udover at vaere jurist er han også uddannet skuespille­r og har blandt meget andet medvirket i DR-serien ’Sommer’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark