Ekstra Bladet

Her er Brittas banemand

- THOMAS GÖSTA SVENSSON JONAS SKOV NIELSEN PER MATHIESSEN CAMILLA MARIE NIELSEN tgs@eb.dk skov@eb.dk pma@eb.dk cama@eb.dk

Det var den garvede officer fra Interpol, Willem Jacobus van der Heever, der 5. november fik anholdt den vel nok mest eftersøgte danske kvinde i nyere tid, 64-årig Britta Nielsen, som er sigtet for at svindle for mindst 111 mio. kroner.

Og det var selvsamme van der Heever, der 30. oktober også fik anholdt den 38-årige medsigtede i sagen.

Retsdokume­nterne

Det fremgår af officielle dokumenter fra retten i Sydafrika. Dokumenter­ne beskriver den skriftlige aftale om at overlevere Britta Nielsen og den medsigtede til Danmark, som torsdag blev indgået i retten i Sydafrika.

Britta Nielsen blev anholdt i Johannesbu­rgs svar på Wall Street, området Sandton klokken 05.30 dansk tid, hvor hun opholdt sig i en lejlighed. Ved anholdelse­n var håret blev farvet sort, og hun havde 320.000 kroner i kontanter i lokal valuta.

I et håndskreve­t dokument til retten skriver van der Heever – under ed – blandt andet, at han siden den 20 .oktober har vaeret Interpols investigat­ion officer på sagen om Britta's udlevering til Danmark. Og tilføjer:

’Den 5.11.2018 arrestered­e jeg den mistaenkte Anna Britta Troelsgaar­d Nielsen i anliggende om udlevering’.

I samme sagsmappe står der i en erklaering skrevet af den medsigtede­s sydafrikan­ske forsvarsad­vokater, at den 38-årige mand ved sin anholdelse i Johannesbu­rg Internatio­nale lufthavn blev praesenter­et for en arrestordr­e fra de danske myndighede­r. Herom står der: ’30.oktober blev vores klient arresteret af et medlem af Interpol, en Warrant officer van der Heever.’

Ekstra Bladets udsendte hold i Sydafrika har mødt van der Heever, der har en karakteris­tisk guldtand i munden, ved flere lejlighede­r den seneste uges tid.

Ekstra Bladet forsøgte også efter retsmødet i Kempton Park Magistrate Court, hvor den 38-årige haelerisig­tede endte med at blive udleveret til Danmark, at få en kommentar, men her lød det igen fra van der Heever:

– Ingen kommentar.

 ?? FOTO: TORBJÖRN SELANDER ?? Her ses Interpolof­ficeren van der Heever, der arrestered­e både Britta Nielsen og den 38-årige medsigtede i svindelsag­en.
FOTO: TORBJÖRN SELANDER Her ses Interpolof­ficeren van der Heever, der arrestered­e både Britta Nielsen og den 38-årige medsigtede i svindelsag­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark