Ekstra Bladet

Sex føltes som voldtaegt

R brylluppet exico havde ner lagt helt rlige planer arrets aften

-

Ike Turner var igen og igen voldelig over for Tina.

’Jeg spekulered­e ofte over, hvorfor han ikke behandlede mig bedre. Han kunne ikke have taenkt rationelt. Havde han vaeret sød, kunne jeg have elsket ham – men Ike var altid sin egen vaerste fjende, der ødelagde alt, der var godt’.

’For Ike var alle fjenden. På en pervers måde var de blå maerker, de flaekkede laeber eller braekkede ribben, han påførte mig, en markering af ejerskab, hans måde at sige, ’hun er min, og jeg kan gøre med hende, hvad der passer mig’’.

Til sidst så hun ikke anden udvej end selvmordet.

Tina slugte 50 sovepiller, men de virkede så hurtigt, at Tina allerede faldt om, mens hun lagde makeup før en koncert. Så hun blev opdaget og i hast kørt til udpumpning på et hospital.

’Mit selvmordsf­orsøg var ikke et råb om hjaelp. Jeg havde valgt døden’, skriver hun.

Grimt og hadefuldt

I begyndelse­n af 70’erne begyndte Ike at tage kokain. Nogen havde fortalt ham, at det ville give mere udholdenhe­d i sengen.

’Som om Ike Turner havde brug for ekstra minutter med sit sexliv. Han var veludstyre­t, og sex var praktisk taget hans fuldtidsjo­b’.

’For mig blev sex med Ike derimod med et udtryk for fjendtligh­ed – en slags voldtaegt, isaer når det både begyndte og sluttede med taev. Det, der havde vaeret grimt og hadefuldt mellem os, blev bare vaerre for hvert snif kokain. Han kastede varm kaffe i mit ansigt, gav mig tredjegrad­sforbraend­ing.’

Ville ud i syv år

I syv år spekulered­e hun på, hvordan hun kunne slippe ud af helvedet – indtil det sidst kogte over en julidag i 1976 i limousinen fra lufthavnen i Dallas til hotellet.

Køreturen udviklede sig til en lang omgang taev. ’Vi har haft et uheld,’ forklarede Ike i lobbyen, og på vaerelset spillede Tina den perfekte hustru. Indtil Ike var faldet i søvn.

Så greb hun sin toilettask­e, bandt et tørklaede om sit forslåede hoved og slaengede en kappe om skuldrene – og forsvandt for altid ud af Ike Turners liv.

Mit selvmordsf­orsøg var ikke et råb om hjaelp. Jeg havde valgt døden

 ?? PR-FOTO ?? ’Gud, hvor er han grim, var Tinas første tanke, da hun så Ike Turner.
PR-FOTO ’Gud, hvor er han grim, var Tinas første tanke, da hun så Ike Turner.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Tina og Erwin Bach har vaeret sammen i 27 år.
FOTO: RITZAU SCANPIX Tina og Erwin Bach har vaeret sammen i 27 år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark