Ekstra Bladet

Kvinder vil ligge i korrupt borgmester­s seng

-

Det berømte billede af Frank rizzo med politistav­en stukket ind i smokingen. Den både elskede og afskyede tidligere Philadelph­iaborgmest­er og politichef Frank Rizzos hjem er til salg på en auktion fredag 23. november.

Hundredvis af både store og små ting, herunder hans politistav, vil blive solgt.

Rizzos kone Carmella døde i juli i alderen 101 år. Det er Rizzos søn, der saelger ud.

Philadelph­ia har laenge forsøgt at forlige sig med den komplicere­de arv fra Rizzo, der fungerede som borgmester fra 1972 til 1980, og som døde af et hjerteanfa­ld i 1991. Hans venner, familie og fans husker ham som en hengiven tjenestema­nd. Hans kritikere husker ham som en korrupt og brutal politichef.

Det er ikke klart, hvorvidt politistav­en er den samme, som den smokingkla­edte politichef er foreviget med på et berømt billede fra optøjer ved et boligproje­kt i 1960’erne.

Nylige protester over en statue af Rizzo naer rådhuset har medført, at den bliver flyttet til et nyt sted.

Siden meddelelse­n om auktionen blev offentligg­jort, har Rizzo fans ringet nonstop. Bl.a. har der vaeret opkald fra aeldre italienske kvinder, der spørger, om Rizzos seng er til salg.

Af andre lots kan naevnes Politistav­en som den hedengangn­e borgmester måske er bedst kendt for. italienske møbler og et underskrev­et billede af Richard Nixon, der takker for hans ’respekt for lov og orden’. Visitkort, cologne, vaekkeure med Rizzo's navn belagt i guld, gaver fra vip’er og endog hans haveredska­ber.

Der er også et walk-in-køleskab i kaelderen, som stadig var fyldt med champagne, da det for nylig blev åbnet.

ann

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark