Ekstra Bladet

’Vi har ikke millioner i baglommen’

Begraeder Michael Valgrens farvel til Astana, som ikke kunne følge med i det økonomiske kapløb om danskeren

- BRIAN ASKVIG ask@eb.dk

Som en af Astana-holdets mest succesrige ryttere i de senere år er Michael Valgren en eftertragt­et herre i det profession­elle felt, og det skruede hans pris højt i vejret, da hans agent hen over sommeren skulle sikre ham en kontrakt for de kommende år.

Så hastigt voksede prisen på årets vinder af Het Nieuwsblad og Amstel Gold Race, at Astana måtte stå af raeset, selv om teamledels­en hellere end gerne ville have forlaenget hans kontrakt.

– Jeg kan ikke sige, at Astana er et lille hold, men hvis en rytter forlanger ti millioner, så er det ikke sådan, at vi har dem i baglommen og bare giver dem vaek, siger teammanage­r Dmitrij Fofonov i et interview med velo-club.net på spørgsmåle­t om, hvorvidt det er blevet svaerere at konkurrere rent økonomisk i feltet.

Tilfreds med Valgren

– Der skal vaere rimelighed i tingene. Enhver rytter har sin vaerdi, og vi kan ikke bare smide penge ud gennem vinduet

– Der er hold, der er parate til at satse alt på én rytter for at forbedre resultat-statistikk­en, siger Fofonov.

– Vi foretraekk­er snarere at satse på unge ryttere, at forme dem og udvikle dem. Hellere det end at hente en rytter for enhver pris og smide ham ind i kampen.

Konkret om Valgren siger Fofonov, at Astana var yderst tilfreds med hans indsats i de to år, han var ansat, og at han måske engang i fremtiden atter traekker i den turkis Astana-dragt.

– Fornyelse af kontrakter er altid komplicere­t med økonomi, personlige løfter og så videre.

– Man skal også taenke på samarbejde­t internt på holdet.

– Man kan købe sig til alle stjerneryt­terne, men kan de samarbejde?

– Det er først og sidst det vigtigste, siger Fofonov. mål,

Forlangte knap ni mio.

I interviewe­t lader den kasakhiske teammanage­r forstå, at Jakob Fuglsang fortsat er inde i billedet som Grand Tour-kaptajn, idet han fastslår, at de klatrestae­rke Izagirre-brødre er indkøbt til at støtte Fuglsang og colombiane­ren Miguel Angel Lopez i bjergene naeste år.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r forlangte Michael Valgrens agent en årsløn på 1,2 mio. euro – knapt ni millioner kroner – til danskeren, da kampen om hans underskrif­t spidsede til under Tour de France. Valgren endte med at skrive kontrakt med sydafrikan­ske Dimension Data.

Ekstra Bladet har kontaktet Dmitrij Fofonov for en uddybende kommentar, men han meddeler i en sms, at han holder ferie.

 ?? CLAUS BONNERUP FOTO: ?? Kraever rimelighed– Vi foretraekk­er snarere at satse på unge ryttere, at forme dem og udvikle dem. Hellere det end at hente en rytter for enhver pris og smide ham ind i kampen, fortaeller Teammanage­r for Astana Dmitrij Fofonov. år ydeligere har Raheem Sterling og Manchester City papir på hinanden. Det meddeler Manchester City på sin hjemmeside.
CLAUS BONNERUP FOTO: Kraever rimelighed– Vi foretraekk­er snarere at satse på unge ryttere, at forme dem og udvikle dem. Hellere det end at hente en rytter for enhver pris og smide ham ind i kampen, fortaeller Teammanage­r for Astana Dmitrij Fofonov. år ydeligere har Raheem Sterling og Manchester City papir på hinanden. Det meddeler Manchester City på sin hjemmeside.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark