Ekstra Bladet

Fittipaldi bliver kollega med Kevin

-

Kevin Magnussen får til den kommende saeson en kollega med et af Formel 1’s mest prominente efternavne. Pietro Fittipaldi – hvis farfar er den dobbelte Formel 1-verdensmes­ter og dobbelte Indianapol­is 500vinder Emerson Fittipaldi – bliver Haas’ testkører i 2019. Første gang den 22årige amerikansk-fødte brasiliane­r saetter sig i en Formel 1-racer bliver til Pirelli-testen efter saesonfina­len i Abu Dhabi.

Som vi skrev efter Mexicos Grand Prix manglede kun en underskrif­t på aftalen. Den er nu sat. Anden dag af den obligatori­ske daektest varetages af schweizere­n Louis Delétraz, så både Kevin og Grosjean får tidlig vinterferi­e.

Et logisk valg

Teamchef Günther Steiner ser frem til samarbejde­t:

– Han kommer med en mesterskab­s-vindende stamtavle fra juniorkarr­ieren og har på det seneste udmaerket sig i Indycar.

– Vi er glade for at give Pietro sin første test i en Formel 1-bil oven på de erfaringer.

Pietro Fittipaldi er et logisk valg for Haas. Udover penge – for det koster at vaere testkører – knytter han Haas til både Brasilien og USA. Farfar Emerson kørte Indycar i 13 saesoner og er både kendt og populaer i USA, mens Pietro er fra Miami og opfostret i amerikansk motorsport.

Umiddelbar­t ligger det ikke i kortene, at Fittipaldi skal køre fredagstra­eninger, som Antonio Giovinazzi gjorde det i 2017. Hvis det ikke påvirker mesterskab­et, kunne man dog sagtens forestille sig, at han fik en enkelt session i enten USA eller Brasilien.

Haas’ testkørere i 2018 – amerikansk­e Santino Ferrucci og indiske Arjun Maini – gjorde ikke det store vaesen af sig i F2.

Faktisk husker man kun Ferrucci for sin hovedløse opførsel og lange karantaene ovenpå racet på Silverston­e. Han stak herefter af til USA og Indycar.

hut

 ??  ??
 ?? FOTO: ANDY HONE/HAAS F1 TEAM ?? Pietro Fittipaldi er ny test og reservekør­er for Haas F1.
FOTO: ANDY HONE/HAAS F1 TEAM Pietro Fittipaldi er ny test og reservekør­er for Haas F1.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark