Ekstra Bladet

Jeg ville gerne lave en kogebog med helt almindelig hverdagsma­d, som den reelt ser ud, når den bliver sat på bordet

-

Så mange, at hun de sidste seks år dagligt har brugt et par timer på at sortere de mange opslag, billeder og opskrifter, som folk i alle aldre fra hele landet laegger op for at vise, hvad de spiser til aftensmad, giver hinanden gode tips om, hvordan man redder sovsen, og deler sine egne eller sin mormors opskrifter.

DE SENESTE MÅNEDER

har Helle haft ekstra travlt. Hun fik nemlig ideen til, at det skulle vaere her, hun ville udleve sin store drøm om at lave en kogebog.

– Men ikke en kogebog i kategori med de mange andre flotte bøger, jeg selv har stående på hylden og sjaeldent bruger. De er fyldt med opstillede billeder af sminket mad, der bliver praesenter­et af stjernekok­ke eller kendte mennesker. Mad, som jeg må erkende, jeg ikke rigtigt kan få til at ligne den på billederne, hvis jeg endelig forsøger.

– Jeg ville gerne lave en kogebog med helt almindelig hverdagsma­d, som den reelt ser ud, når den bliver sat på bordet i danskernes hjem – en ganske almindelig hverdagsaf­ten.

I midten af november udkommer kogebogen ’Hvad skal vi ha’ til aften i dag? – 120 lette retter leveret af hr. og fru Danmark’.

– Det har vaeret en meget stor opgave at få samlet opskrifter­ne og folks egne billeder og få tilladelse af de enkelte til at bringe deres opslag, men det har vaeret utrolig sjovt, siger Helle Thorsted. Hun fortaeller, at hun føler, hun har opnået det, hun ville med sådan en bog, der langt fra ligner det, man plejer at se i profession­elle kogebøger.

– Folk har taget fotos af deres mad, som de har sat op efter bedste beskub, og som de synes, det ser paent ud. Og retterne er ikke vurderet af en stjernekok, men af folks egne familier.

– Jeg kan godt forestille mig, at nogle profession­elle

 ??  ?? DET LYKKEDES.
DET LYKKEDES.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark