Ekstra Bladet

Jimmys sydafrikan­ske luksusliv

- Js@eb.dk jao@eb.dk kbl@eb.dk

tet. Det kaldes haeleri grov beskaffenh­ed.

Politiet har fundet kontooverf­ørsler i perioden fra 19. februar 2008 til 26. juni 2018 fra Britta Nielsen til sønnen på 2.809.178 kr.

Fik aktier og grunde

af Han har modtaget aktier i den sydafrikan­ske resort Dannevirke Shareblok til en ukendt vaerdi samt to grunde med bebyggelse­r i Phalaborwa i Sydafrika til en vaerdi på mere end 379.800 kr.

Og mens Britta Nielsen var på flugt i Sydafrika overførte sønnen via tre saerskilte overførsle­r fra sin bankkonto i Sydafrika i alt 1.050.000 sydafrikan­ske zar, omregnet til cirka 472.164 kr. – penge som ifølge sigtelsen også var haelerpeng­e fra hans mor.

Advokat Nima Naipour kaempede forgaeves for, at retsmødet blev holdt for åbne døre, så offentligh­eden kunne få indblik i sagen og også høre den fra Britta Nielsens side og ikke kun fra politiet og myndighede­rnes. Den medsigtede i den store svindelsag fra Socialstyr­elsen Jimmy Hayat har i høj grad nydt godt af sin mors pengepung.

Den sydafrikan­ske ejendomsma­egler Manie Kriel har bl.a. forklaret til Ekstra Bladet, at han omkring år 2010 solgte to store stykker land på hver 21 hektar til Britta Nielsen.

Jordbesidd­elserne var til sønnen Jimmy og ligger naer den verdensber­ømte safari– og naturpark Kruger.

– Penge var ikke et problem for hende. Hun kom ind og købte en naturgrund op og ned af Kruger. Grunden betalte hun 850.000 sydafrikan­sk rand for (670.000 kr. i 2010, red,). Hun fortalte, at grunden var til hendes søn, har Manie Kriel forklaret.

Desuden har Jimmy Hayat fået opført et hus i samme område. Ifølge en kilde med indsigt i forløbet blev der samlet brugt, hvad der svarer til mellem 2 og 2,5 millioner kroner på boligen.

Firehjulst­raekkere

Britta og Jimmy har derudover sammen købt to firehjulst­raekkere i Sydafrika.

Det første bilkøb fandt sted 29. juni 2007 i byen Nelspruit. Her købte Britta Nielsen en sort Range Rover Sport Supercharg­ed med beige laederindt­raek.

Jimmy Hayat stod som ejer af firehjulst­raekkeren i servicedok­umentet, men det var Britta, som selv svingede kreditkort­et.

Det oplyser en kilde med naergående kendskab til bilkøbene, men som ønsker at vaere anonym af hensyn til egen sikkerhed.

Kilden oplyser dog, at bilen kostede 795.000 sydafrikan­ske rand, som svarede til 596.250 kroner.

Specialbyg­get

Kun tre måneder efter det første bilkøb var familien igen hos Land Rover og Jaguar-forhandler­en i den Sydafrikan­ske by.

Denne gang blev der købt en hvid Land Rover Defender – specialbyg­get og opgraderet med diverse udstyr til kørsel i bushen.

Bilen – uden ekstraudst­yr – kostede 319.000 rand, der på davaerende tidspunkt svarede til 239.250 danske kroner. Den samlede pris med udstyr har dog formentlig vaeret oppe omkring 370.000 kroner ifølge kilden med kendskab til bilkøbene.

 ?? PRIVATFOTO ??
PRIVATFOTO
 ??  ?? Thula Bush Estate i Sydafrika, hvor Jimmy Hayat ejer halvdelen af området.
Thula Bush Estate i Sydafrika, hvor Jimmy Hayat ejer halvdelen af området.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark