Ekstra Bladet

Vild faste: Tabte ni kilo på to en halv måned

-

For at få den helt rigtige fysiske fremtoning til rollen måtte Sebastian Jessen gennem mere end to måneder på vanvittig hård fastekur.

– I karakterbe­skrivelsen af Esben, står der, at han er mager, og så kiggede jeg mig i spejlet og taenkte: ’Jeg er da slank, men decideret mager, det er jeg trods alt ikke’.

– Så ringede jeg til Kasper (instruktør Kasper Torsting, red.) og spurgte ind til det. Han ville gerne have, at jeg rent faktisk så udmagret ud, og jeg acceptered­e med det samme udfordring­en og gik i gang med at faste, fortaeller han

– Det var hen over julen, så det var ret udfordrend­e. På en halv måned op til filmen tabte jeg ni kilo, så det virkede trovaerdig­t, at jeg var en, der havde vaeret i en frygtelig krig i tre år og levet af sparsomme feltration­er. Det laengste straek uden mad var 65 timer. Og på 65 timer uden mad taber man simpelthen flere kilo fedt. Det er helt vildt!

Spaendende udfordring

– På de to en halv måned, jeg havde til at tabe mig, gjorde jeg det med de lange fastestrae­k fire gange, og der røg kiloene bare af. Derudover spiste jeg strengt taget kun et enkelt måltid om dagen.

– Man vaennede sig til det, så det lyder nok lidt vaerre, end det egentlig var. Det var en spaendende udfordring. Det var faktisk megafedt, siger Sebastian Jessen og fortaeller, at det var en speciel oplevelse at drikke vand i stedet for at spise mad ved aftenborde­t.

– Hjemme er det oftest mig, der laver mad, så jeg købte ind og lavede mad til min familie, og så spiste jeg bare ikke noget. Så sad jeg bare og drak vand.

– Min søn kiggede på mig og spurgte: ’Far, skal du ikke spise’– og jeg måtte svare: ’Nej, far spiser ikke så meget i øjeblikket’. Det var lidt underligt.

På 65 timer uden mad taber man simpelthen flere kilo fedt. Det er helt vildt

 ?? FOTO: OLE STEEN ?? Barsk rolleRolle­n som den afpillede soldat Esben var en stor mentalt udfordring for skuespille­r Sebastian Jessen, der også gennemgik en fysisk transforma­tion for at leve sig bedst muligt ind i rollen.
FOTO: OLE STEEN Barsk rolleRolle­n som den afpillede soldat Esben var en stor mentalt udfordring for skuespille­r Sebastian Jessen, der også gennemgik en fysisk transforma­tion for at leve sig bedst muligt ind i rollen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark