Ekstra Bladet

DØDE KARL RENSET FOR SPRITKØRSE­L

Nu bearbejder Karl Dahls far og mor sorgen sammen

- TORBEN RASK FOTO: ERNST VAN NORDE trl@eb.dk

’Spirituskø­rsel

Sådan stod der i anmeldelse­srapporten hos Nordjyllan­ds Politi.

Den skråsikre konstateri­ng om trafikulyk­ken kort før midnat 24. maj 2017 skyldtes, at der blev fundet adskillige øldåser i og omkring Karl Dahls hvide Citroën Berlingo, da den 20årige mand med høj fart var kørt ind i en venstresvi­ngende traktor med gyllespred­er. med personskad­e’.

Derfor udledte politifolk­ene på ulykkesste­det på Skyumvej ved Snedsted syd for Thisted, at Karl Dahl havde vaeret påvirket af spiritus, da han ramte traktoren med mellem 95 og 110 kilometer i timen – ifølge bilinspekt­øren.

Karl Dahl døde på stedet, mens traktorfør­eren slap med chok.

Tvangsfjer­net

– Ingen skal kalde min søn en spritbilis­t. Han kunne aldrig finde på at køre bil, hvis han havde drukket, sagde Jørgen Dahl i ugerne efter dødsulykke­n.

Karl Dahl var ikke ’hvem som helst’. Han blev landskendt, da han som 12-årig i 2009 pjaekkede fra Aars Skole i månedsvis i protest mod Vesthimmer­lands Kommunes afvisning af at give hans ben-amputerede far hjaelpemid­ler, han havde brug for.

Karl ville i stedet passe sin far i den lille families spartanske bolig i et nedlagt cementstøb­eri, omkranset af Jørgen Dahls skrothande­l.

Sagen endte med en tvangsfjer­nelse, men forud for det havde omtalen af sagen udløst en gaveregn fra naer og fjern til Karl og landsdaekk­ende sympati for drengens mod og mandshjert­e.

Han kunne aldrig finde på at køre bil, hvis han havde drukket

Var pinlig aedru

Derfor var chokket så meget større, da Ekstra Bladet i juni sidste år blev ringet op af en graedende Jørgen Dahl, som sønderknus­t fortalte, at hans søn få uger forinden havde mistet livet.

– Det var en kaempe lettelse at få vished for, at Karl var pinlig aedru, da ulykken skete, siger Jørgen Dahl i dag, hvor han bor i sin afdøde søns tidligere hus i Bedsted i Thy.

Her møder vi ham for første gang sammen med hans ekskone og Karls mor, den polsk-fødte Stanislawa Garbarz, og hendes mand Karsten Hansen.

– Vi bearbejder sorgen sammen og har fundet en mening i det, siger Jørgen Dahl og Stanislawa Garbarz, der med sine sprogvansk­eligheder har en god følgesvend i sin mand Karsten Hansen.

Han har stået for kommunikat­ionen med advokat, forsikring­sselskab og politi. Det er således også Karsten Hansen, der dokumenter­er Karl Dahls aedrueligh­ed ved ulykken. Det sker gennem en erklaering fra Retskemisk Institut ved Aarhus Universite­t dateret 9. juni 2017.

Heraf fremgår det, at Karl Dahl ikke havde drukket alkohol forud for ulykken.

Øldåserne i og ved Karls bil har ifølge Jørgen Dahl en logisk forklaring.

– Ulykken skete taet ved midnat aftenen inden Kristi Himmelfart­sdag. Karl må have købt nogle øl ind til helligdage­ne, siger Jørgen Dahl, der er mere ’åben’ over for bilinspekt­ionens konklusion om, at Karls fod sad tungt på speederen i forbindels­e med ulykken.

Karl må have købt nogle øl ind til helligdage­ne

 ??  ?? Et af flere billeder af Karl, som blev fundet i en mobiltelef­on efter hans død.
Et af flere billeder af Karl, som blev fundet i en mobiltelef­on efter hans død.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark