Ekstra Bladet

SORT SKY OVER KEVIN

Kevin Magnussen og Haas-teamet blev endnu en gang tabere i det lotteri, som Formel 1-kvalifikat­ion bliver, når regn pludselig saetter ind

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

Timing, faerdighed­er og nok så afgørende heldet var imod Kevin Magnussen og Haas, da en regnbyge forvandled­e kvalifikat­ionen i Brasilien til en gyser ud over det saedvanlig­e.

Endnu en gang blev den 26-årige dansker og det amerikansk­e team taber i det lotteri, som kampen mod uret bliver under våde forhold. Kevin Magnussen manglede 46 tusindedel­e af et sekund for at nå Q3 og kampen om de ti første placeringe­r og sluttede en skuffende 11’er.

Romain Grosjean kan heller ikke vaere tilfreds med sin niendeplad­s i de fedtede forhold; også selv om begge rykker en startplace­ring frem på grund af Daniel Ricciardos gridstraf.

Tegning til mere

For der var tegning til meget mere hos Haas.

Situatione­n er ekstra aergerlig for teamet, fordi de var klart bedste midterhold både fredag og lørdag, hvilket fortsatte under tidtagning, mens det holdt helt tørt.

I Q2 kiksede Romain Grosjean sit første forsøg og blev sendt hurtigt ud igen for at komme på tavlen. Efter ham fulgte Kevin Magnussen,

RENAULT VS. HAAS:

der var i gang med en rigtig hurtig omgang, som bygen ramte svingene i den sidste sektor. Her blev omgangen ødelagt, og han klemte sig kun lige ind midlertidi­gt i top ti.

Sauber, Renault og Force India satsede omvendt og ventede med deres andet forsøg til sidst i sessionen. Regnen tog ikke til, og det lykkes den kommende Ferrari-kører Charles Leclerc at køre sig i Q3 - på bekostning af Magnussen.

Manglede daek

Hvorfor blev han ikke sendt ud igen, rasede laeserne i Ekstra Bladets livedaekni­ng.

MCLAREN VS. FORCE INDIA:

Svaret er simpelt: Det havde Haas ikke daek til. Reglerne dikterer, at der skal gemmes et frisk saet kval-daek til Q3.

Kevin Magnussen var også temmelig skuffet, da han talte med 3+:

– Vi var på banen begge gange, da banen var dårligst. Bad luck.

– Vi havde klart farten til at vaere ’best of the rest’, men det koster dyrt at vaere på banen de forkerte tidspunkte­r, siger han.

Flere overraskel­ser

De skiftende forhold skabte flere overraskel­ser.

Marcus Ericsson fra Sauber leverede F1-karrierens bedste kvalifikat­ion som sekser foran teamkammer­aten Charles Leclerc. Mens Romain Grosjean altså heller ikke fik det ud af Haas-raceren, som der var tegning til i tørvejr.

Verdensmes­teren Lewis Hamilton scorede pole-position foran Sebastian Vettel, men kvalifikat­ionen kan få et efterspil hos stewards.

Ferrari-stjernen

SAUBER VS. TORO ROSSO:

naegtede at slukke sin motor, da han blev kaldt til vejning. Hvilket man skal. Tyskeren var temmelig vred over, at den slags var nødvendigt, når forholdene på banen skiftede så hurtigt. Sandsynlig­vis slipper han dog med en reprimande.

Vi var på banen begge gange, da banen var dårligst. Bad luck

Kan hente point

Første offer for regnen hjaelper Haas en smule.

Renaults Carlos Sainz nåede ikke at saette en ordentlig omgang sammen, da de allerførst­e dråber begyndte at falde og røg derfor ud af Q1. Så muligheden for at hente mange point på Renault er stadig til stede.

B-VERDENSMES­TERSKABET:

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? 46 tusindedel­eKevin Magnussen manglede 46 tusindedel­e af et sekund for at nå Q3 og kampen om de ti første placeringe­r og sluttede en skuffende 11’er.
FOTO: RITZAU SCANPIX 46 tusindedel­eKevin Magnussen manglede 46 tusindedel­e af et sekund for at nå Q3 og kampen om de ti første placeringe­r og sluttede en skuffende 11’er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark