Ekstra Bladet

WATTS UP Verstappen vinder VM i 2019

- DET ER SÅDAN RED BULL HAR HVIS VI FORESTILLE­R OS HAR RED BULL SELV OM FARTEN VERSTAPPEN ANNO 2018

cirka Red BullHondas plan for den kommende saeson, og de er ikke blege for at melde den ambitiøse målsaetnin­g ud til offentligh­eden.

Men Honda har siden deres tilbageven­den til Formel 1 ikke så meget som vaeret på podiet en eneste gang i de fire saesoner, de har haft til at forsøge sig. Så en VM-drøm i 2019 kunne lyde som noget af en våd en af slagsen, men jeg tror faktisk på, det kan lade sig gøre; hør her hvorfor.

p.t. den bil, som kommer bedst rundt om hjørnerne og tilmed nok også den bil, som fungerer bedst rent aerodynami­sk. Det har vi fået bevist gang på gang; tag bare Monaco hvor motorkraef­ten betyder relativt lidt, her er Red Bull altid er på toppen. Men også senest i Mexico så vi det østrigske team vaere i saerklasse, og Verstappen tog en overbevise­nde sejr i den tynde luft – det kommer vi tilbage til.

Honda-motoren, påstår Red Bull, er allerede i dens nuvaerende fase hurtigere end Renault-motoren. De sammenlign­er selvfølgel­ig data med juniorteam­et Toro Rosso, og Red Bull er glade for, hvad de ser. Men selv om man får en motor, som er hurtigere end en Renault, så er der fortsat et kaempe spring op til Mercedesog Ferrari-niveau, og selv med en forbedring af Honda-enheden henover vinteren, vil man stadig mangle hestekraef­ter i forhold til de to supermagte­r med Hamilton og Vettel bag roret.

en Red Bull-bil som rent chassismae­ssigt er den bedste, bliver det med en kraftigere motor en kombinatio­n, som kunne gå hen og slå både Mercedes og Ferrari på flere baner end i Monaco og Mexico.

På sidstnaevn­te bane var forholdene meget specielle i den tynde luft, og her var Renaultmot­oren underligt nok meget bedre end saedvanlig­t, og her er en vigtig pointe. Vi så, hvad en Red Bull-bil kan, hvis den har en motor, som er med i den skarpe ende. Så forestil dig hvis den dagsform kan impen plementere­s på mange flere baner, fordi Honda motoren skubber godt på bagi.

i Max Verstappen så en kører, som kan vinde VM allerede i 2019 og blive den yngste verdensmes­ter nogensinde?

Den unge hollaender har med rette vaeret temmelig udskaeldt gennem sin stormfulde Formel 1-karriere. Selv om der aldrig har vaeret tvivl om det rå talent, er der mange, inklusiv undertegne­de, som har stillet spørgsmåls­tegn ved, om der mon er intelligen­s nok til at omsaette fart til gode placeringe­r.

Hos teamet er man ikke i tvivl om, hvorvidt Max Verstappen har den samlede pakke. De ser ham som en rå diamant, der skal slibes til, og det kan man måske godt forstå er tilfaeldet. Husk på at Verstap- rykkede fra gokart og kørte blot en enkelt saeson i Formel 3, før han blev sat i en Toro Rosso bil i 2015.

alle dage har vaeret der, manglede verdens yngste Formel 1-kører i den grad løbs-erfaring i racerbiler.

Med nutidens krav om point i de mindre formel-klasser for at kunne opnå den superlicen­s, som kraeves til F1, havde en grøn knaegt som Verstappen ikke fået chancen så tidligt, og det er jeg faktisk tilhaenger af. Det gik for hurtigt for hollaender­en, og det er ikke så meget, fordi han var lige lovlig vild og en vovehals i sin fremgangsm­åde, men mere fordi jeg mener, at Formel 1 er det ypperste en racerkører kan opnå, så man kunne i min verden godt saette en minimumsal­der på 20 år.

er ved at vise sig som en mere faerdig pakke, som ofte bruger hovedet lidt bedre end hidtil, og det er den slags, som skal til, hvis man skal vinde mesterskab­er.

Hos Red Bull er man dybt imponeret over den unge mands evne til at køre staerkt og alligevel have masser af overskud, når der skal tales til teamet på radioen. Vi har også haft fornøjelse­n af at høre hans jubeludbru­d, når han saetter en god overhaling ind, og jeg husker, at teamet engang måtte bede ham koncentrer­e sig, da han midt i kampens hede udbrød ’sådan skal det gøres’ om sin egen indsats.

En moden Max Verstappen, som holder fokus og ikke kører alt for overilet, krydret med en Honda-motor, som yder fornuftigt og holder bare nogenlunde, kunne godt vaere en dark horse til en VM-titel i 2019.

NØGLEN TIL MAX VERSTAPPEN

Den unge hollaender har med rette vaeret temmelig udskaeldt gennem sin stormfulde Formel 1-karriere

og en VM-titel minder mig sådan om en vittighed i filmen fra ’Colors’ fra 1988.

En ung tyr står på toppen af højen med sin far og kigger ned på en flok køer og siger: ’Skulle vi ikke tage og løbe ned og hoppe på en af de der køer?’ Hvortil faderen svarer: ’Nej søn, lad os GÅ ned og hoppe på dem alle sammen’.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Dark horseMax Verstappen vandt i den tynde luft i Mexico. Hvis Red Bull-bilen, som rent chassismae­ssigt er den bedste, får en kraftigere motor bliver det en kombinatio­n, som kunne gå hen og slå både Mercedes og Ferrari på flere baner end i Monaco og Mexico.
FOTO: RITZAU SCANPIX Dark horseMax Verstappen vandt i den tynde luft i Mexico. Hvis Red Bull-bilen, som rent chassismae­ssigt er den bedste, får en kraftigere motor bliver det en kombinatio­n, som kunne gå hen og slå både Mercedes og Ferrari på flere baner end i Monaco og Mexico.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark