Ekstra Bladet

Maskerede maend skraemte børn - nu uddeler Brøndby karantaene­r

- POUL FERDINAND pf@eb.dk

Det har ikke vaeret noget let efterår i Brøndby.

Sidste saesons guldjagt har vaeret afløst af sportslige skuffelser på stribe på Vestegnen, hvor Alexander Zornigers tropper har vaeret langt fra fordums styrke.

Samtidig er de blågule igen, igen plaget af problemer med tilskuere, der har mere end almindelig vanskeligt ved at opføre sig ordentligt.

Således endte sidste weekends københavne­rderby mod FCK ikke bare med et smerteligt 0-1-nederlag til aerkefjend­en. Opgøret gav også anledning til voldsomme sammenstød mellem tilskuere og politi, hvor flere betjente kom til skade.

Stjal et AGF-banner

Derfor burde der have vaeret liv og glade dage på Brøndby Stadion, da der fredag aften blev hevet tre vigtige point hjem med 2-0 sejren over AGF.

Men opgøret blev skaemmet af ballade mellem en lille gruppe Brøndby-fans og tilhaenger­e af udeholdet. Det skete angiveligt efter et forløb, hvor en lille gruppe AGF’ere skulle have provokeret Brøndby-fansene, inden en gruppe fans af hjemmehold­et svarede igen med at stjaele et AGF-banner.

Den aktion udartede sig til et voldsomt sammenstød mellem fans og vagter, mens foraeldre måtte tage flugten med deres skraemte børn på familietri­bunen, som ligger klos op ad udeafsnitt­et.

Måtte flygte

– To maskerede Brøndbyfan­s løb hen og forsøgte at stjaele et AGF-banner. Det fik flere AGF-fans til at reagere, og mange hoppede over hegnet for at få fat i dem, fortalte Albert Schmidt Møller, der var på stadion, fredag til Ekstra Bladet.

– Da det skete, var der Brøndby-fans på familietri­bunen – store og skaldede – der rejste sig og maskerede sig for at deltage i slåskampen. Jeg så flere foraeldre, der måtte flygte med deres børn, siger han.

Dagen derpå skaber episoden nedadvendt­e mundvige i Brøndby.

– Det er selvfølgel­ig fuldstaend­ig uacceptabe­lt, siger klubbens kommunikat­ionschef, Christian Schultz, til Ekstra Bladet.

Flere karantaene­r

– Jeg var jo selv på stadion, og oplevede, hvordan der opstod noget ballade i anden halveg. Det er naturligvi­s noget, vi tager fuldstaend­ig afstand til. Heldigvis var jeg glad for at opleve, hvor hurtigt vores vagter reagerede. Men det skaber altid utryghed på stadion, når der løber vagter op og ned langs banen, fortaeller Schultz.

Brøndby har efterfølge­nde uddelt flere karantaene­r, ligesom klubben igen skal vurdere, hvordan man kommer uroen til livs.

– Vi er stadig i gang med at komme til bunds i, hvad der skete i går, og vi evaluerer løbende på sikkerhede­n, forklarer Christian Schultz, der er lydhør overfor de fans, som undrer sig over, at familietri­bunen graenser op til udeholdets afsnit, fordi det ikke er første gang, der opstår ballade der.

– Det er også noget, vi tager til overvejels­e. Der er heldigvis ganske få episoder, men en episode er selvfølgel­ig en for meget, siger Brøndbys kommunikat­ionschef.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Opgøret mellem Brøndby og AGF blev skaemmet af tilskuerur­o. Brøndby-chef roser hurtige vagter.
FOTO: JENS DRESLING Opgøret mellem Brøndby og AGF blev skaemmet af tilskuerur­o. Brøndby-chef roser hurtige vagter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark