Ekstra Bladet

LAUDRUP OG DON IKKE HILST I 20 Å

- TROELS CHRISTENSE­N tch@eb.dk

Det kunne simpelthen ikke blive større, da FC København og ikke mindst Flemming Østergaard – bedre kendt som Don Ø – for tyve år siden praesenter­ede superstjer­nen Brian Laudrup som ny spiller i klubben.

Det var den vildeste transfer og en fan-fare i C-dur. På to måneder var der solgt Laudruptrø­jer for fire millioner kroner.

Men efterhånde­n skrantede kaerlighed­en i det spektakula­ere aegteskab, og et halvt år senere udspillede skilsmisse­n sig. Igen i fuld offentligh­ed med underligge­nde toner af indaedt bitterhed.

’Det er jo så falsk meget af det. Alt, hvad Flemming gør, har han en bagtanke med. Man ved, at han gør det af en årsag, og jeg er begyndt at advare andre om det, når jeg hører, at han er begyndt med de samme indledende manøvrer, som han brugte over for os’, lød det et par år senere fra Brian Laudrup i bogen ’Spillet om FCK’.

Her fremgik det også, at Flemming Østergaard anså Brian Laudrup som ’et uselvstaen­digt menneske, der har svigtet og skuffet ham mere end nogen anden’, og så tildelte Don Ø i øvrigt hans hustru, Mette Laudrup, ’aeren for det hele’.

Følte sig omklamret

Ingen af dem ønsker i dag at kigge tilbage og saette ord på dramaet, men det er yderst velbeskrev­et, blandt andet i omtalte bog.

AEgteparre­t Laudrup refererede til et årelangt, forudgåend­e forløb, hvor de følte sig stadig mere omklamrede, mens Østergaard opvartede både dem og deres børn til den helt store guldmedalj­e.

Børnene blev hentet i hans motorbåd, og der blev lagt friske, danske aviser i deres franske sommerdomi­cil.

Og flere haeftede sig siden ved, at Brians far, Finn Laudrup, lidt tidligere var blevet ansat som merchandis­e-chef i Parken. Netop Finn Laudrup sad da også med som en helt central aktør ved de afgørende forhandlin­ger i Brian og Mettes hjem i det mondaene South Kensington i London 6. november 1998.

Her blev kontrakten skrevet under. Overgangen fra Chelsea til FC København var en realitet.

Kort forinden havde Østergaard ansat Christian Andersen som traener fra 1. januar 1999, men han mistede hurtigt spillernes respekt og var fortid efter saesonens første kamp, 2-3 nederlaget i Brøndby.

Det er jo så falsk meget af det. Alt, hvad Flemming gør, har han en bagtanke med

Uro på holdet

Brian Laudrup fandt aldrig sit niveau på banen, og familien fandt aldrig den ro, de havde søgt hjem til Danmark efter. Tvaertimod følte de sig belejret i hjemmet i Rungsted, mens han blev verbalt forfulgt på Superligae­ns udebaner.

Brian Laudrup har altid fremhaevet, at hans familie skulle have det godt, hvis han skulle praestere.

’Jeg prøvede at levere det spil, jeg altid havde leveret. Men jeg følte også, at jeg spillede på et hold, der slet ikke havde fundet sig selv. Der var uro på holdet, der var uro i klubben’, fortaeller Laudrup i ’Spillet om FCK’.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Allerede da Laudrup blev praesenter­et, var der en undertone af, at noget ikke var i orden. Senere kom det frem, at der blev løjet om en klausul.
FOTO: LARS POULSEN Allerede da Laudrup blev praesenter­et, var der en undertone af, at noget ikke var i orden. Senere kom det frem, at der blev løjet om en klausul.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark