Ekstra Bladet

LUKSUS OG PLADS HITTER HOS DANSKE LEASINGBIL­ISTER

Biler med masser af sikkerheds­udstyr, god plads og høj siddeposit­ion er populaere, og det maerker man nu også på markedet for firmabiler

- MATHIAS GRAM

Ordet 'Qashqai' må efterhånde­n kandidere til en plads i leksikonet.

I så fald ville det, foruden ordets oprindelig­e anvendelse som navnet på et iransk nomadefolk, fremgå, at bilen med det karakteris­tiske navn i løbet af saerligt 2017 og 2018 har vundet indpas i den motorisere­de del af den danske befolkning. Her har den slået tidligere tiders favoritter på salgsliste­rne for såvel nye som brugte biler.

Nu er Nissan Qashqai imidlertid dukket op i en ny sammenhaen­g, for bilen er tilsynelad­ende også blevet en saerdeles populaer firmabil. Det er i hvert fald tilfaeldet hos LeasePlan, der står bag 33.000 danske firmabiler.

Bilen, der slet ikke var på selskabets top 10-liste sidste år, har i år indtaget en andenplads på listen over de mest populaere modeller.

Den overgås kun af den luksuriøse Mercedes-Benz C-Klasse på førsteplad­sen, og sammen har de to biler sendt den mangeårige favorit VW Passat ned på en tredjeplad­s.

SUV'er bliver flere

Ifølge Michael Olsen, der er administre­rende direktør i LeasePlan, har Nissan Qashqai isaer fundet luft under vingerne efter sit seneste facelift.

- Modellens popularite­t haenger sammen med rummelighe­den – både for chauffør og passagerer, ligesom bilen har fået et ansigtsløf­t, som har øget interessen markant, siger han

Netop rummelighe­d er også noget, der karakteris­erer flere af de andre modeller på selskabets top 10-liste. Nissan Qashqai har her følgeskab af Volkswagen Tiguan, der er en direkte konkurrent i SUV-segmentet, samt den højløftede familiebil VW Touran med syv saeder. i en pressemedd­elelse. Begge modeller er faldet henholdsvi­s en og to pladser på listen set i forhold til sidste år, men det stopper ikke LeasePlans direktør fra at spå, at isaer SUV-modellerne vil udgøre en endnu større del af listen om få år.

- Hvis udviklinge­n på området fortsaette­r, er det meget sandsynlig­t, at vi ser flere SUV’er i top 5 allerede om et år eller to, siger Michael Olsen i pressemedd­elelsen.

Masser af udstyr

Foruden de tre familie- og moderigtig­e biler tilhører en stor del af modellerne på top 10-listen premiumseg­mentet. Ud over Mercedes-Benz C-Klasse finder man den større E-Klasse, BMW 3-serie og Audi A4.

Firmabilis­terne efterspørg­er ifølge LeasePlan biler med sikkerheds­udstyr som adaptiv fartpilot, kollisions­og vejbaneass­istent, og det er naesten ikke til at undgå i luksusbile­rne. Det samme er tilfaeldet med automatgea­r, påpeger Michael Olsen.

- Automatgea­r har for alvor bidt sig fast og vist sig at vaere en luksus i hverdagen, som prioritere­s højt af firmabilbr­ugerne. De automatisk­e gearkasser bliver også bedre og bedre, og det er for alvor ved at gå op for den danske befolkning, at det er yderst komfortabe­lt og nemt at køre med, siger direktøren i pressemedd­elelsen.

Omkring halvdelen af de nye firmabiler, som selskabet sendte på vejene sidste år, havde automatgea­r. I år er andelen steget til 60 procent.

Det er meget sandsynlig­t, at vi ser flere SUV’er i top 5 allerede om et åt

 ?? FOTO: NISSAN ?? Den høje Nissan Qashqai var slet ikke på LeasePlans liste over selskabets mest populaere firmabiler sidste år – men i år har SUV'en indtaget en andenplads.
FOTO: NISSAN Den høje Nissan Qashqai var slet ikke på LeasePlans liste over selskabets mest populaere firmabiler sidste år – men i år har SUV'en indtaget en andenplads.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark