Ekstra Bladet

LEXUS NX300H ER EN KOMFORTABE­L CRUISER PÅ EN SVAER MISSION

Lexus’ svar på den populaere Volvo XC60 hedder NX300h, og vi cruiser en tur i bilen, der er oplagt at introducer­e i Danmark, hvis maerket gør comeback

- JENS HØY

LOS ANGELES, USA (Ekstra Bladet Biler): Det er snart fem år siden, at Lexus trak stikket til det danske marked.

På davaerende tidspunkt kunne salget taelles på få haender, og der var kun en enkelt forhandler til at daekke hele landet. Siden da har der flere gange vaeret rygter om et muligt comeback i Danmark for Toyotas luksusmaer­ke, men foreløbigt lader det vente på sig.

Imens er bestanden af biler på vejene skrumpet til lige under 1000 styk.

- Vi kigger løbende på muligheder­ne for en genintrodu­ktion af Lexus i Danmark, men lige nu er der intet konkret. Ser man på de nye Lexus-modeller, har vilkårene dog aldrig vaeret bedre for en genintrodu­ktion – så det er aergerligt, at vi ikke kan tilbyde dem i Danmark, siger pressechef Anders Tystrup fra Toyota Danmark.

Lexus har en lang tradition for SUV-modeller, der er oppe i tiden, og fravaeret af dieselmoto­rer er heller ikke så afgørende, som det har vaeret.

Fremgang i Europa

På det europaeisk­e marked går det nogenlunde for Lexus. Salget gik samlet set frem med omkring syv procent fra 2017 til 2018, og i første halvår af 2018 er knap 39.000 biler blevet solgt i Europa.

SUV-modellerne udgør cirka 60 procent af salget, og isaer mellemklas­se-SUV'en NX300h er populaer. Det er Lexus' svar på modeller som Volvo XC60 og BMW X3.

For at få en fornemmels­e af, om Lexus har en chance mod de europaeisk­e rivaler, har vi kørt Lexus NX300h på varierede veje omkring Los Angeles, USA.

Lexus har altid vaeret kendt for sublim finish, og vores eksemplar af Lexus NX300h er bestemt ingen undtagelse. Det udvendige design af bilen er skrapt på kanten til at vaere vovet, og bilen har en selvsikker attitude ved kantstenen og på parkerings­pladsen.

SUV'en har det bedst, når du blot triller rundt – det foregår delvist på el de første meter – og så ellers tager det roligt med speederfod­en.

Har du brug for kraefterne fra benzinmoto­ren på 2,5 liter og vinkler speederen en anelse mere, end hvad der ligner en kaerlig berøring med fodsålen, ja, så springer benzinmoto­ren i gang, og CVT-gearet giver sig til at knurre vel rigeligt.

Lavt støjniveau

Lexus NX300h byder på et lavt støjniveau, og bilens drivline passer fint til amerikansk­e forhold. I byerne ruller trafikken langsomt fremad, og det samme er tilfaeldet på de store parkerings­områder og motorveje.

Alle biler holder stort set samme hastighed, og saerligt på motorvejen glider trafikken som en eftermidda­gsdoven slange gennem højt graes. Her er retningsst­abilitet og komfortabe­l affjedring derfor også en efterspurg­t vare, og på de punkter leverer Lexus NX300h, hvad den skal.

Det udvendige design af bilen er skrapt på kanten til at vaere vovet

Du har ikke meget føling med bilen i svingene, for styringen føles lokalbedøv­et

Det underlige er så, at motorvejsk­omforten saettes over styr, så snart du rammer en landevej med dårlig asfalt. Her opleves undervogne­n unødvendig­t stiv, og

 ?? FOTOS: JENS HØY ?? Kantet og helt sin egen. Designet på Lexus NX300h er blandt bilens styrker, for den ligner ingen af sine konkurrent­er.
FOTOS: JENS HØY Kantet og helt sin egen. Designet på Lexus NX300h er blandt bilens styrker, for den ligner ingen af sine konkurrent­er.
 ??  ?? Interiøret i NX300h er typisk Lexus med laekre materialer og mange knapper.
Interiøret i NX300h er typisk Lexus med laekre materialer og mange knapper.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark