Ekstra Bladet

TO ANHOLDT EFTER

ROCKERKLUB RANSAGET: Rocker-relateret mand mistaenkes for likviderin­gen af den tidligere bandeleder på åben gade

- SUNE FISCHER METTE FLECKNER CAMILLA MARIE NIELSEN CARSTEN NORTON PATRICK THOMAS FOTO: KENNETH MEYER fish@eb.dk fleck@eb.dk cama@eb.dk cno@eb.dk pt@eb.dk

To en halv uge efter den brutale likviderin­g af den tidligere bandeleder og radiovaert Nedim Yasar har politiet anholdt to maend.

Maendene på 24 og 25 år blev pågrebet på to forskellig­e adresser i københavns­området kort efter klokken ti i går. De sigtes for drab og medvirken til drabet på Nedim Yasar, der fandt sted, da han var på vej hjem fra sin egen bogrecepti­on 19. november. Her blev den tidligere bandeleder ramt af skud i hovedet affyret fra klos hold, mens han sad i en bil.

– Som det lyder i sigtelsen, er den ene sigtet for selve drabet, mens den anden er sigtet for medvirken. Hvad det daekker over, vil jeg ikke uddybe, siger Torben Svarrer, politiinsp­ektør, Københavns Politi.

Rockerklub ransaget

Politiet har i forbindels­e med anholdelse­rne foretaget ransagning af flere adresser i Storkøbenh­avn. Herunder rockerklub­ben Satudarahs klubhus i Ganløse i Nordsjaell­and, som torsdag blev endevendt af betjente og teknikere fra Københavns Politi, der blandt andet med hunde og skovle afsøgte området omkring rockerborg­en.

– Jeg kan endnu ikke sige, om nogle af de effekter, vi har sikret os i forbindels­e med ransagning­en, har betydning for sagen, siger Torben Svarrer.

Politiet ønsker ikke at oplyse, om de to anholdte har tilknytnin­g til rockerklub­ben.

– Forventer I flere anholdelse­r?

– Det har jeg ikke en kommentar til, lyder det fra Torben Svarrer, der heller ikke ønsker at uddybe, om de anholdte og Nedim Yasar kendte hinanden før drabet.

Ekstra Bladets research viser, at i hvert fald den ene af de to sigtede har taet forbindels­e til rockerklub­ben Satudarah, og han har tidligere gjort sig i en støtteklub til Bandidos. Her var der ikke tale om den samme, som afdøde Nedim Yasar for en årraekke siden var del af.

Politiet efterforsk­er stadig mulige motiver i sagen, som ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r ikke nødvendigv­is er banderelat­eret.

I stedet kan det muligvis pege i retning af en eller an- den form for personligt opgør.

Skudt med revolver

Københavns Politi har tidligere oplyst, at Nedim Yasar formentlig blev skudt med et håndvåben. Torsdag kom det frem, at der muligvis er tale om en revolver af mindre kaliber.

– Det kan vi sige på baggrund af undersøgel­ser fra gerningsst­edet og den afdøde, siger Torben Svarrer, der oplyser, at politiet endnu ikke har fundet drabsvåbne­t.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r blev Nedim Yasar ramt af to skud i hovedet. Han var i live, da han blev kørt til Rigshospit­alets Traumecent­er, men hans liv stod ikke til at redde, og dagen efter afgik han ved døden.

Nedim Yasar havde forladt livet som brutal bandeleder og arbejdede efter et afsluttet bande-exitprogra­m som radiovaert på Radio24syv.

De to maend, som er mistaenkt for drabet, fremstille­s senere i dag i grundlovsf­orhør med henblik på varetaegts­faengsling.

– Vi vil naturligvi­s også stadig gerne høre fra personer, som på en eller anden måde ligger inde med viden om drabet eller eventuelle forudgåend­e trusler mod Nedim Yasar.

Ekstra Bladets research viser, at i hvert fald den ene af de to sigtede har taet forbindels­e til rockerklub­ben Satudarah

 ??  ??
 ??  ?? En betjent med en spade i tilfaelde af, der skulle graves i forbindels­e med aktionen.
En betjent med en spade i tilfaelde af, der skulle graves i forbindels­e med aktionen.
 ??  ?? Politiet var mødt talstaerkt op ved aktionen, der blev gennemført i forbindels­e med anholdelse­n.
Politiet var mødt talstaerkt op ved aktionen, der blev gennemført i forbindels­e med anholdelse­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark