Ekstra Bladet

DR lukker Jersild straks

Det var ellers et af de både billigste og mest sete programmer

- LARS SEJR – Du har jo en lang opsigelse. Skal du arbejde på andre programmer, eller har du fået lov at holde fri. Hvad skal der ske med dig? FOTO: DR ls@eb.dk

De populaere Jens Olaf Jersild-programmer på DR2 er snart fortid og tages af sendeflade­n allerede før jul.

Det bekraefter Jens Olaf Jersild over for Ekstra Bladet. Den kendte tv-vaert var blandt de 205 ansatte i DR, der blev fyret i oktober.

Dengang forlød det, at 'Jersild uden spin' og 'Jersild om Trump' ville fortsaette indtil sommer. Måske laengere. Men det har aendret sig siden.

– 'Jersild uden spin' har sidste program 21. december, og Trump-programmet sendes for sidste gang dagen efter, siger Jens Olaf Jersild, der i gang med sin ét år lange opsigelses­periode.

Direkte adspurgt, hvad der dog er sket siden oktober, siden de tages af sendeflade­n allerede nu, lyder svaret.

– Det er rigtigt, at det generelt var indtrykket, at programmer­ne skulle fortsaette i hvert fald i nogen tid endnu. Men det er simpelthen en beslutning, der er truffet, at sådan bliver det ikke. Og så er den ikke laengere, siger Jens Olaf Jersild.

Tidligere har han over for Ekstra Bladet forklaret, at netop hans programmer var ’virkelig billige at producere’.

Intet overrasker

– Jeg kan simpelthen ikke se, at det kan betale sig for DR at fyre nogen bag et så billigt og set program. På den anden side, så er der ikke noget, der kan overraske mig med DR sagde Jersild i oktober.

Da det nu står klart, at de to DR2-programmer skal lukke allerede i 2018, ligner det et tidligt farvel til Danmarks Radio for Jens Olaf Jersild efter hele 34 år.

– Det har jeg ikke rigtig nogen kommentar til. Der er fundet en forståelse mellem mig og DR, og sådan er det, siger han venligt.

– Det er fuldstaend­ig rigtigt, at der er en opsigelse. Det vil der blive taget stilling til. Der er lavet en aftale, som jeg ikke vil udpensle, og så skal vi vist ikke snakke mere om det, siger han.

DR oplyser, at 'Jersild minus spin' vil blive erstattet af en anden udsendelse med politik som omdrejning­spunkt.

Jeg kan simpelthen ikke se, at det kan betale sig for DR

 ??  ?? Den kendte tv-vaert Jens Olaf Jersild var blandt de 205 ansatte i DR, der blev fyret i oktober.
Den kendte tv-vaert Jens Olaf Jersild var blandt de 205 ansatte i DR, der blev fyret i oktober.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark