Ekstra Bladet

Elkjaer og Piontek bar kisten

Masser af koryfaeer var til stede, da den mangeårige holdleder Kai Johansen blev begravet

- PETER BAGGE pba@eb.dk

En lille håndfuld af europamest­rene fra 1992 var der sammen med andre koryfaeer for at sige farvel, da holdleder og ikke mindst hyggeonkle­n og lynafleder Kai Johansen blev begravet fra den smukt beliggende Bredballe Kirke udenfor Vejle.

Kirken var mere end fyldt med familie, venner, bekendte og ikke mindst fodboldnav­ne, så der var flere, som måtte stå op under højtidelig­heden.

Her gik datteren Christinas tale til sin afdøde far lige i hjertet på de mange fremmødte, som efterfølge­nde var synligt berørte af hendes varme og velvalgte ord om sin far, der døde 1. december. Han blev 86 år.

Piberygend­e holdleder

Med til at baere kisten var blandt andre Preben Elkjaer og Sepp Piontek, som holdt forbindels­en ved lige med Kai Johansen, efter at holdledere­n var stoppet efter dansk fodbolds største triumf til dato – EM-sejren i Göteborg.

Den triumf kom til at markere den piberygend­e Kai Johansens stop som holdleder efter 118 kampe og 14 år på baenken ved siden af Sepp Piontek og Richard Møller Nielsen.

Da kisten blev saenket i jorden, blev der sunget ’Dejlig er jorden’.

Fra EM-holdet 1992 så man anfører Lars Olsen sammen med John ’Faxe’ Jensen, John Sivebaek og Flemming Povlsen, mens der fra andre landsholds­årgange var spillere som Jens Jørn Bertelsen, Ole Kjaer og Ivan Nielsen.

Fantastisk minderig

Også nogle af Vejles største navne igennem tiderne var mødt frem.

– Fantastisk minderig, kaldte en berørt Tommy Troelsen højtidelig­heden over Kai Johansen, som han som 17-årig blev holdkammer­at med tilbage i 1957.

Året efter var de på holdet, da Vejle blev både dansk mester og pokalvinde­r.

Også Allan Simonsen, Ulrik le Fevre og Kaj Poulsen var blandt de mange, som mødte frem for at sige farvel til Vejle-legenden, hvor familien i dødsannonc­en bad om, at man i Kais ånd i stedet for blomster betaenkte Vejle Boldklubs ungdomsafd­eling.

I den sidste tid var Kai Johansen svaekket, men han var med, da Vejle i forsommere­n holdt 60 års jubilaeum for klubbens første DM-titel.

Blandt de mange udenfor fodboldens verden var fra teatret skuespille­rne og aegteparre­t Paul Hüttel og Birthe Neumann.

 ??  ?? Preben Elkjaer, forrest til højre, og tidligere landstraen­er Sepp Piontek, i midten til venstre, var med at baere kisten ud med deres mangeårige ven.
Preben Elkjaer, forrest til højre, og tidligere landstraen­er Sepp Piontek, i midten til venstre, var med at baere kisten ud med deres mangeårige ven.
 ?? FOTO: ANNELISE FIBAEK/RITZAU SCANPIX ?? Sådan husker fodbold-Danmark Kai Johansen med piben.
FOTO: ANNELISE FIBAEK/RITZAU SCANPIX Sådan husker fodbold-Danmark Kai Johansen med piben.
 ??  ?? Legenden Tommy Troelsen blev holdkammer­at med Kai Johansen som 17-årig og sammen blev de danske fodboldmes­tre i 1958.
Legenden Tommy Troelsen blev holdkammer­at med Kai Johansen som 17-årig og sammen blev de danske fodboldmes­tre i 1958.
 ??  ?? Europas bedste fodboldspi­ller Allan Simonsen var blandt de mange til begravelse­n.
Europas bedste fodboldspi­ller Allan Simonsen var blandt de mange til begravelse­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark