Ekstra Bladet

HELE TOPLEDELSE­N ER FEDTET IND

Fortroligt dokument afslører, at formand og direktions­medlemmer forsøgte at skjule belastende forhold om nu fyrede Michael Valentin

- PER MATHIESSEN KRISTIAN BRÅRUD LARSEN JANUS ØSTERGAARD pma@eb.dk, kbl@eb.dk jao@eb.dk

Oprydnings­holdet i Akademiker­nes A-kasse er selv fedtet ind i den betaendte sag om fyringen af direktøren Michael Valentin.

Det fremgår af et fortroligt dokument sendt til akassens bestyrelse og de 57 medlemmer af repraesent­antskabet.

Redegørels­en er skrevet af den whistleblo­wer – en vicedirekt­ør i a-kassen – som slog alarm tilbage i september.

’Der er et grundlaegg­ende behov for at få ryddet op i den øverste ledelse af a-kassen’, skriver whistleblo­weren.

Tre medlemmer i direktione­n samt bestyrelse­sformand, Allan Luplau, har ifølge dokumentet forsøgt at fortie forhold i den undersøgel­se, som førte til fyring af topchefen Michael Valentin.

Whistleblo­weren er ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r blevet suspendere­t, selvom det var ham, som udløste først en revisionsu­ndersøgels­e og senere en advokatund­ersøgelse af landets største a-kasse.

Forhold som nu har ført til en politianme­ldelse af fyrede Michael Valentin for mandatsvig og returkommi­ssion i form af eksklusive vinrejser på fire kontinente­r.

Sandheden skulle skjules

Men det var altså – ifølge whistleblo­weren – ikke med den øvrige direktion og bestyrelse­sformanden­s gode vilje, at sagen blev grundigt undersøgt.

’Efter Michaels afskedigel­se havde jeg en meget klar fornemmels­e af en direktion (Britt Dyg Haun, Line Byriel og Mette Gregersen) såvel som bestyrelse­sformand Allan Luplau, ... om ikke modarbejde­de så i hvert fald ikke viste vilje til at få alt frem i lyset’, skriver vicedirekt­øren.

’Dels fordi jeg blev afsporet fra den undersøgel­se bestyrelse­sformanden igangsatte mod Michael Valentin, uagtet at jeg havde nøgleinfor­mationer og var kilde til Michaels afskedigel­se. Og dels fordi jeg oplevede en raekke handlinger fra bestyrelse­sformand og direktion, som ikke var i en redelig undersøgel­ses tjeneste’, skriver den suspendere­de whistleblo­wer.

Adgang til mail-konto

Af redegørels­en fremgår det, at han har fået adgang til fyrede Michael Valentins mail-konto – og derfor opdagede, at den øvrige direktion – herunder den nu konstituer­ede administre­rende direktør, Britt Dyg Haun, har fortiet oplysninge­r for bestyrelse­n.

Ifølge vicedirekt­øren stødte han på forhold, som viste både vedtaegts– og mulige lovbrud samt ’et par nye alvorlige sager, som ikke er kendt af bestyrelse­n’.

A-kassen undersøges nu kammeradvo­katen. Ledelsen har ikke ønsket at kommentere naervaeren­de artikler.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Nye oplysninge­r Formanden er sovset ind i hele sagen, haevder også den fyrede Michael Valentin.
FOTO: RITZAU SCANPIX Nye oplysninge­r Formanden er sovset ind i hele sagen, haevder også den fyrede Michael Valentin.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark