Ekstra Bladet

Bagmandspo­litiet: Alvorlige sager

-

Bagmandspo­litiet gik af egen drift ind i den betaendte sag om Akademiker­nes A-kasse, og vurderinge­n var, at det tydede på lovbrud.

Det viser det fortrolige bestyrelse­s-dokument, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

I dokumentet forklarer whistleblo­weren, at han uopfordret blev kontaktet af bagmandspo­litiet, SØIK, 30. september. Det var tre dage efter den mørklagte fyring af direktør Michael Valentin.

’SØIK bad mig om skriftligt at redegøre for sagsforløb­et ift Michael Valentins afsked og sende denne via en saerlig krypteret mailadgang’, står der i det fortrolige bestyrelse­sdokument.

Whistleblo­weren sendte derefter ’en meget praecis redegørels­e for vedtaegtsb­rud – og mulige lovbrud’ ifølge bestyrelse­sdokumente­t.

Politianme­ldt for mandatsvig

Det fik bagmandspo­litiet til igen at kontakte whistleblo­weren. Denne gang havde ordensmagt­en en vurdering af sagen, og der var tale om ’alvorlige sager’.

’SØIK vendte i midten af oktober tilbage med en vurdering om, at det var alvorlige sager, og at et par af forholdene kunne tyde på lovovertra­edelser’, fremgår det af dokumentet.

A-kassens politianme­ldelse af Michael Valentin for mandatsvig kom dog først 28. november – altså knap to måneder efter henvendels­en fra bagmandspo­litiet.

Bagmandspo­litiet henviser til Københavns Politi.

 ??  ?? Ifølge bagmandspo­litiet (SØIK) er der tegn på lovovertra­edelser, skriver vicedirekt­øren, der valgte at gå til tre bestyrelse­smedlemmer uden om formanden.
Ifølge bagmandspo­litiet (SØIK) er der tegn på lovovertra­edelser, skriver vicedirekt­øren, der valgte at gå til tre bestyrelse­smedlemmer uden om formanden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark