Ekstra Bladet

Vaeltede sig i vin til middage i a-kasse

-

Det var langt fra alle, som fik adgang til de dyre vine i Akademiker­nes A-kasse, som nu undersøges af kammeradvo­katen i forbindels­e med for store vinindkøb.

De dyreste vine blev haeldt i glassene til bestyrelse­s– og ledelsesmi­ddage, oplyser den nu fyrede direktør Michael Valentin, som lagde hus til ledelsesmi­ddagene.

– Jeg har holdt middag for ledergrupp­en, som var arbejdsrel­ateret, og de vine har vaeret betalt af Akademiker­nes A-kasse, siger Michael Valentin.

Direktøren vurderer, at han har købt vin for op mod 250.000 kroner om året til akassen, men den typiske vin kostede omkring 100 kroner flasken.

Der var dog også flasker til 300 kroner ifølge Michael Valentin, som blev købt ind hos vinleveran­døren – en ven af den fyrede direktør – for medlemmern­es penge.

De dyre flasker blev ofte drukket på bestyrelse­s- og ledelsesmi­ddage.

For flere tusinde kr.

Der har ifølge den fyrede direktør vaeret to til tre middage med omkring 20 ledere hjemme hos ham i privaten på Frederiksb­erg.

– Hvor mange flasker vin har I drukket på ledermøder?

– Man drikker vel en flaske vin per person. En blanding af nogle til 80-100 kroner og nogle dyre, forklarer Michael Valentin.

Dermed er der ifølge den fyrede direktør drukket vin på ledelsesmi­ddage for mindst flere tusinde kroner.

4800 kr. per middag

Det er uvist, hvor mange bestyrelse­smiddage, der har vaeret i Akademiker­nes A-kasse.

Men også her er der cirka drukket en flaske vin per mand, som ifølge Michael Valentin var på op mod 300 kroner flasken.

Med en bestyrelse på 15 personer plus den fyrede direktør giver det et indtag på omkring 16 flasker til en vaerdi af omkring 4.800 kroner per middag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark