Ekstra Bladet

Sikke dog en lortefilm

- Heini Grünbaum København SV

Igen-igen er det lykkedes Lars von Trier (LVT) at lave en lortefilm. Jeg har set alle hans film, og den, i mine øjne, mest interessan­te er ’Forbrydels­ens element’, skønt den ikke er noget gudsbenåde­t mirakel.

Lars von Trier bliver ved med at lave film om neurotiske mennesker, som ikke kan forstå, hvorfor de eksisterer, og hvad der mon skal blive af dem, når de dør.

Der er enkelte gode scener i ’The House That Jack Built’, og hvis man isoleret set klippede de gode scener sammen, ville man få en film, der måske varer i 30 minutter, men som stadig ikke vil vaere bare i naerheden af at vaere et mestervaer­k.

’Gab’ er det bedste ord til at beskrive denne film. Så kedelig er den, at man vil få større fornøjelse af at glo på fluer, der svaermer om en lort. Lortefilm.

Siden Lars von Triers ’genkomst’ er han blevet udråbt som dansk films største geni – et tydelig bevis på, at dem, der styrer den kulturelle elite i dette land, ikke er andet end en flok pseudointe­llektuelle. Eller har de slet ikke set hans film? Men jeg siger det gerne: Han har jo ikke noget tøj på.

 ?? FOTO: NICOLAI LORENZEN ?? Heini Grünbaum er ikke begejstret for Lars von Triers seneste film.
FOTO: NICOLAI LORENZEN Heini Grünbaum er ikke begejstret for Lars von Triers seneste film.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark