Ekstra Bladet

Tesfaye har uld i mund

-

Socialdemo­kratiets formand, Mette Frederikse­n, forsøgte i sidste uge at give lidt medløb til de mange danskere, der er bekymrede ved udsigten til, at regeringen underskriv­er FN’s migrations­pagt, der blandt andet fastslår, at indvandrin­g er et grundvilkå­r i en global verden og ligestille­r illegale og legale migranter i adgang til en raekke ydelser, for eksempel sundhedsse­ktoren. Måske fordi Socialdemo­kratiets formand ikke havde forventet, at sagen havnede i Folketings­salen?

Men da Socialdemo­kratiet onsdag i netop Folketings­salen skulle redegøre for partiets synspunkt, var det hele blevet temmelig uldent. Partiets ordfører, Mattias Tesfaye, begrundede Socialdemo­kratiets tilslutnin­g til pagten med, at det er regeringen, der fører udenrigspo­litikken! Og at han i øvrigt slet ikke så nogen grund til ikke at underskriv­e aftalen, selvom han heller ikke mente, at aftalen, som regeringen ellers har haevdet, vil gøre det lettere at udsende illegale migranter!

Men hvorfor underskriv­e en aftale, som i bedste fald er ligegyldig, i vaerste fald direkte skadelig og under alle omstaendig­heder totalt i modstrid med Folketinge­ts flertals erklaerede ambitioner på udlaending­eområdet? Det kunne Mattias Tesfaye ikke forklare. Måske det skyldes, at FN’s migrantaft­ale faktisk blev igangsat, mens Mogens Lykketoft var formand for FN’s generalfor­samling og – så vidt jeg har forstået – med dennes fulde støtte og opbakning?

Kenneth Kristensen Berth MF for DF EU-ordfører

 ?? FOTO: TOBIAS NICOLAI ?? Kenneth Kristensen Berth forstår ikke Mattias Tesfayes holdning.
FOTO: TOBIAS NICOLAI Kenneth Kristensen Berth forstår ikke Mattias Tesfayes holdning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark