Ekstra Bladet

GANGSTERE VIL KNUSE FCN-BOSS

Ifølge Tom Vernon vil et ghanesisk netvaerk gøre alt for at smadre Right to Dream-akademiet

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

En flok ghanesiske fodboldgan­gstere truer med at knuse Right to Dream og ødelaegge FC Nordsjaell­and.

Det var hovedbudsk­abet på et pressemøde i Farum, da Right to Dream-ejer Tom Vernon i går eftermidda­gs gik til modangreb på sine ghanesiske fjender.

Ifølge englaender­en gør de alt for at miskredite­re Right to Dream med det ene formål at få lukket akademiet, så de selv kan score hurtige penge på de unge talenter.

Dødstrusle­r

Det er en komplicere­t sag, men ifølge Vernon har dette netvaerk, der består af en klubejer, en agent, en selvprokla­meret journalist og en ansat i den ghanesiske fodboldfor­bund, i årevis gjort alt for at få Right to Dream ned med nakken.

Ifølge Vernon – og de øvrige Right to Dream-folk, der sad linet op ved bordet i loungen i Farum – er det et beskidt spil, der involverer både bestikkels­e for at fremkomme med falske beskyldnin­ger og dødstrusle­r.

– Jeg – og også min kone – har modtaget regulaere dødstrusle­r.

– Det er også sket med mine ansatte, sagde Tom Vernon, der kaldte gruppen for skånselslø­s.

Alvorlige beskyldnin­ger

– De ser muligheden for at lave hurtige penge.

– De har købt vaergerett­er over børn for at kunne kontroller­e dem, sagde Right to Dream-ejeren.

Han havde indkaldt til pressemøde­t for at komme i forkøbet på nogle alvorlige beskyldnin­ger mod Right to Dream-akademiet, som fire tidligere elever ifølge organisati­onen vil fremkomme med i Politiken i weekenden.

Her vil man – ifølge Vernon & co. – kunne laese tidligere elever fortaelle om blandt andet fysisk afstraffel­se på akademiet i Old Akrade.

Ifølge Right to Dream er beskyldnin­gerne enten falske, overdrevne eller i bedste fald taget ud af kontekst.

– Denne gruppe har haft succes med at manipulere unge til at fabrikere sensatione­lle historier, som er falske, sagde Vernon og fortalte, at gruppen kontakter de bedste spillere på Right to Dreams akademi med løfter om at kunne få dem til store klubber i Europa – eller med trusler om, hvad der sker, hvis ikke de forlader Right to Dream.

Politiefte­rforskning

Både politi, FIFA og det ghanesiske fodboldfor­bund er blevet involveret i sagen, og Right to Dream har taget retslige skridt.

De fire hovedkraef­ter i det ghanesiske netvaerk er en del af en politiefte­rforskning omkring såkaldt trafficing af mindreårig­e afrikanske fodboldspi­llere.

– Vi bekaemper disse folk. Det er en kamp, der skal kaempes, sagde Tom Vernon, der trods dødstrusle­rne ikke har overvejet at droppe sit engagement i akademiet, som han oprettede for tyve år siden:

– Der ingen belønning uden ofre.

Ekstra Bladet var torsdag aften i kontakt med Politkens sportsreda­ktør, Søren Mikael-Hansen, men han ønskede ikke at kommentere sagen.

Jeg

– og også min kone – har modtaget regulaere dødstrusle­r

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark