Ekstra Bladet

FORSVAR FOR BRITTA

-

Slyngelstu­en har modtaget et brev fra skuespille­ren Hella Joof, som tydeligvis er fejllevere­t. Brevet er stilet til Berlingske­s kulturreda­ktør, Anne Sofia Hermansen, men adresseret her til Rådhusplad­sen i stedet for Pilestraed­e.

KAERE ANNE SOFIA

Jeg sidder eftertaenk­somt her i Caribien og betragter det, du skrev i Berlingske. Ser på byline-billedet af dig. Du har mørkebrunt hår. Du har tabt dig. Dit blik virker fortabt. Jeg kan maerke, at blodet løber til mit hjerte og fylder mig med medfølelse og irrationel solidarite­t. Men jeg kan ikke skjule skuffelsen over dine ord. Jeg får sved på panden. Min mund bliver tør, men heldigvis skal vi snart have cocktails. Nu ved ingen af os andre end Britta jo praecist, hvad der er foregået. Men der er jo ingen, der er døde. Ingen børn, som ikke fik mad. Det er bare nogle tal med minus foran. Men jeg ved, hvad jeg taenkte. Hvad min følelse var, da jeg skrev mit indlaeg i din avis om Britta. Hendes blik var så udslukt.

Og, herregud, hun havde jo bare hugget statens penge, og taenk, at det begreb overhovede­t findes.

Meningen var såmaend blot at komme et ydmyget og forhånet medmennesk­e til undsaetnin­g. Samt at udstille hykleriet hos råbekoret. Det var ikke humor, som du skrev, sødeste Anna Sofia.

For som jeg skrev til Britta, jeg forstår egentlig godt, hvad det er, der er sket. Kun underligt, at det ikke sker oftere. Ingen savnede jo pengene.

Nå, men jeg må videre. Det er cocktailti­d, og bagefter har vi stor middag med filmholdet. Herovre er der ingen, der mangler noget, hvis du forstår humoren.

KAERLIGE TANKER HELLA

 ?? FOTO: GREGERS TYCHO ?? Ingen mangler pengene.
FOTO: GREGERS TYCHO Ingen mangler pengene.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark