Ekstra Bladet

Vi skal have de her mennesker til at rejse ud af landet

Udlaending­eminister Inger Støjberg (V) og DF’s Martin Henriksen besøgte Lindholm

- MATS MAGNUSSEN FOTO: PER RASMUSSEN mag@eb.dk

Øen Lindholm fik på en tåget og regnfyldt fredag eftermidda­g besøg af bygherrern­e bag det kommende udrejsecen­ter.

Udlaending­eminister Inger Støjberg og DF’s Martin Henriksen gik sammen om bord på faergen Virus for at se naermere på øen, der i 2021 skal huse udlaending­e på tålt ophold og udvisnings­dømte kriminelle.

Inger Støjberg var ved kajen i Kalvehave slet ikke i tvivl om, at Lindholm er det rigtige sted at placere de kriminelle udlaending­e.

– Jeg mener, at det sender et klart signal om, at de kriminelle udlaending­e og de, der truer rigets sikkerhed, ikke er velkomne her i landet, sagde Inger Støjberg uden at blinke.

En god løsning

Martin Henriksen, der var meget glad for at kunne følges med ministeren til øen, tilslutted­e sig. Han synes også, at det var en god løsning, de havde lavet med øen.

– Vi vil gøre det så utåleligt som muligt for dem, så de rejser hjem, sagde han.

De to politikere drog derefter sammen ud mod øen, der ligger tre kilometer fra havnen. Lindholm er ikke tilgaengel­ig for offentligh­eden, da den bruges til forskning af bl.a. mund- og klovsyge og rabies.

Ingen aendring

Da faergen Virus to timer senere lagde til kaj, havde Inger Støjberg ikke aendret mening. Der var ikke en finger at saette på øen. Den var, som hun havde forventet.

– Hvorfor giver det mening at bygge et udrejsecen­ter på Lindholm?

– Vi skiller grupperne op sådan, at dem, der er helt almindelig­e afviste asylansøge­re, de bliver på Kaershoved­gård, hvorimod dem, der har begået kriminalit­et eller er til fare for rigets sikkerhed, de bliver sendt herud, sagde Inger Støjberg.

Vi kan ikke blive ved med at huse dem på de eksisteren­de centre

– Vi skal have nye lokaler, fordi der simpelthen er for mange mennesker, der skal sendes ud af landet. Vi kan ikke blive ved med at huse dem på centre. de eksisteren­de

– Det kan jeg sådan set godt forstå, men det er sådan, at vi skal have de her mennesker til at rejse ud af landet. Mit håb er, at vi ikke får brug for så mange pladser, men at de folk vil forlade Danmark.

I øjeblikket bor afviste asylansøge­re, udlaending­e på tålt ophold og udvisnings­dømte kriminelle sammen på Udrejsecen­ter Kaershoved­gård ved Ikast.

De kriminelle udlaending­e og de, der truer rigets sikkerhed, ikke er velkomne her i landet

 ??  ??
 ??  ?? Martin Henriksen var inviteret med til Lindholm af Inger Støjberg. Han var med til at forhandle aftalen på plads.
Martin Henriksen var inviteret med til Lindholm af Inger Støjberg. Han var med til at forhandle aftalen på plads.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark