Ekstra Bladet

Jeg frygter, at der vil blive begået mord

-

Tilbage på havnen i Kalvehave holdt en rød bil. På forruden hang et hvidt stof med teksten: UTRYG

Beslutning­en om, at 100 kriminelle udlaending­e skal bo på Lindholm, har vakt bekymringe­r og vrede blandt de lokale, erhvervsdr­ivende og byrådspoli­tikere i Vordingbor­g Kommune.

En af de vrede borgere, der havde taget turen til havnen, var Jørgen Christian Lei på 83 år. Han har arbejdet og boet på Lindholm som ingeniør i 40 år. Han synes, det virker håbløst at samle så mange farlige mennesker på øen.

Man kan gå derud

– Det er en alt for lille ø til at huse alle de mennesker. Jeg frygter, at der vil blive begået mord og andre ubehagelig­heder. Hvad skal politiet gøre, hvis de starter en brand derude? siger han.

Lindholm ligger ikke laengere vaek, end at man naesten kan gå derud, fortaeller Steen Larsen, der har boet i Kalvehave i mange år. Han frygter, at det bliver dødsstødet til byen, når de kriminelle udlaending­e kommer ind til den lille havneby.

– Hele området vil blive forladt. Vi lever af vores turister, der besøger havnen. Vi har lige lavet en lille strand. Hvem vil komme der nu? I forvejen kan de aeldre ikke komme af med husene, skolerne er lukket i området og der er kun en købmand tilbage, siger han.

 ??  ?? Jørgen Christian Lei har arbejdet på øen som ingeniør. Han synes, det virker ugennemtae­nkt, at sende så mange kriminelle ud på øen.
Jørgen Christian Lei har arbejdet på øen som ingeniør. Han synes, det virker ugennemtae­nkt, at sende så mange kriminelle ud på øen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark