Ekstra Bladet

Et år på luksushote­l koster under det halve

- JONAS SAHL sahl@eb.dk

De udvistes ø Lindholm i Stege Bugt bliver en saerdeles dyr fornøjelse for statskasse­n.

Når øen er ombygget fra forsknings­center til udvisnings­ø, vil den i 2022 koste 225 millioner årligt kroner at drive. Det fremgår af finanslovs­aftalen.

Med plads til 125 beboere svarer det til 1,8 million kroner per fremtidig øboer per år.

– Det er en svimlende sum. Man siger hele tiden, at man skal spare på eksempelvi­s socialt udsatte og psykisk syge. Så finder man pludselig 759 millioner kroner, siger Venstreman­den Eyvind Vesselbo med henvisning til den samlede pris for etablering og drift af Lindholm fra 1. januar 2019 til udgangen af 2022.

1300 kroner per nat

Hvis man skulle vaere i tvivl om, at 1,8 million kroner for 365 overnatnin­ger på en afsides beliggende ø er mange penge, kan man sammenlign­e med de aktuelle priser på luksushote­ller i København.

Et års ophold i et vaerelse med udsigt over København på Hotel Bella Sky i Ørestaden ville ’blot’ koste 470.000 kroner. Prisen baserer sig på en pris på 1300 kroner per nat, som er hotellets billigste online-pris.

– Det er absurd, at man bruger så mange penge, når man samtidig siger, man skal spare og ikke har nogen penge. Det ville vaere som at havne i baronens seng for de udsatte grupper, hvis man afsatte 759 millioner kroner til dem. Taenk hvis de psykisk syge kunne få et sted, hvor de ikke risikerer at blive sendt vaek, når de er akut syge. Antallet af unge hjemløse stiger, men det gør man ikke noget for, påpeger Eyvind Vesselbo.

Det er absurd, at man bruger så mange penge

 ??  ?? På vej mod øen– Mit håb er, at vi ikke får brug for så mange pladser, men at de folk vil forlade Danmark, understreg­ede Inger Støjberg.
På vej mod øen– Mit håb er, at vi ikke får brug for så mange pladser, men at de folk vil forlade Danmark, understreg­ede Inger Støjberg.
 ??  ?? Mikael Smed har tryglet Inger Støjberg om at genovervej­e beslutning­en, men han kunne ikke komme igennem hendes panser ved mødet.
Mikael Smed har tryglet Inger Støjberg om at genovervej­e beslutning­en, men han kunne ikke komme igennem hendes panser ved mødet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark