Ekstra Bladet

Faengslede maend prydet med rocker-tatovering­er

De tre naegter sig skyldige i drabet på tidligere bandeleder og radiovaert

- SUNE FISCHER CARSTEN NORTON METTE FLECKNER CAMILLA MARIE NIELSEN fish@eb.dk; cno@eb.dk; fleck@eb.dk; cama@eb.dk

Tre unge maend på 25, 24 og 23 år blev i går foreløbig varetaegts­faengslet i to uger, sigtet for drabet på den tidligere bandeleder og radiovaert Nedim Yasar.

Den anholdte trio, der alle er etnisk danske, naegtede sig skyldige i drab og afviste at udtale sig i retten.

I forbindels­e med anholdelse­n ransagede politiet i torsdags Satudarah-rockerklub­bens hus i Ganløse.

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, at mindst en af de anholdte har tilknytnin­g til den gruppering – ligesom han tidligere har vaeret tilknyttet en Bandidos-støtteklub på den Københavns­ke Vestegn.

Rocker-symbolik

Ved gårsdagens retsmøde blev tilknytnin­gen til Satudarah understreg­et af tydelige tatovering­er med symboler, der bruges af rockerklub­ben, på to af de tre sigtede maend.

På markante og meget synlige steder på kroppen havde de tatoveret tallene 19 og 23, der henviser til bogstavern­e S og W i alfabetet. S for Satudarah og W for West Area, der er klubbens afdeling på den Københavns­ke Vestegn.

Yderligere har den ene af de sigtede maend Satudarahs sorte og gule farver samt retorik på sin Facebook-side.

Politiet vil endnu ikke kommentere de sigtedes tilknytnin­g til rockerklub­ben.

Personligt opgør

Politiet efterforsk­er stadig mulige motiver i sagen, som ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r ikke nødvendigv­is er banderelat­eret. I stedet kan det muligvis pege i retning af en eller anden form for personligt opgør.

– I forhold til motivet, så har vi ikke lagt os fast på et endnu, siger Torben Svarrer, politiinsp­ektør, Københavns Politi.

Det er politiets teori, at de tre unge maend befandt sig i en bil i Københavns Nordvest-kvarter på tidspunkte­t for drabet på Nedim Yasar 19. november.

’Herefter forlod en af gerningsma­endene kortvarigt bilen og skød Nedim Yasar to gange, hvorved han afgik ved døden’, lyder det i sigtelsen mod trioen.

Subsidiaer­t er de tre sigtet for sammen med de andre endnu ukendte gerningsma­end at have vaeret i besiddelse af en pistol.

Hold ud

I retten var et større antal journalist­er mødt op for at overvaere grundlovsf­orhøret.

Også en lille håndfuld pårørende til de anholdte tog plads i salen, ligesom femseks tydeligt tatoverede unge maend også var til stede som tilhørere.

– Vi ses og hold ud, lød det fra en af de fremmødte til de sigtede.

Nedim Yasar havde forladt livet som brutal bandeleder og arbejdede efter et afsluttet bande-exitprogra­m som radiovaert på Radio24syv, da han blev draebt af skud efter sin egen bogrecepti­on. Han blev 31 år.

 ?? FOTOGRAF: KENNETH MEYER ?? Det tidligere bandemedle­m Nedim Yasar blev skudt på Hejrevej i Københavns Nordvest-kvarter 19. november.
FOTOGRAF: KENNETH MEYER Det tidligere bandemedle­m Nedim Yasar blev skudt på Hejrevej i Københavns Nordvest-kvarter 19. november.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark