Ekstra Bladet

Russer røvede Rolex-ure

En mand fra Rusland blev fredag varetaegts­faengslet for røveriet i Illum torsdag aften

- JULIE TERMANSEN jt@eb.dk

Med en hammerlign­ende genstand og en pistol traengte maskerede maend ind i stormagais­net Illum i København. De truede personalet i guldsmeden Bucherer og tømte flere glasmontre­r for Rolex-ure, inden de forlod forretning­en.

I går blev en 36-årig russisk mand ved et grundlovsf­orhør faengslet for røveriet i foreløbig 11 dage. Han er sigtet for røveri af saerlig grov beskaffenh­ed og indrømmede, at han var en af gerningsma­endene.

Ved grundlovsf­orhøret var den sigtede iklaedt en blå såkaldt dna-dragt og blå kondisko. Han var meget kortklippe­t og havde sorte skaegstubb­e. Manden er beskyttet af navneforbu­d, og retsmødet blev afholdt for lukkede døre.

Byen lukket ned

Da Københavns Politi torsdag fik de første meldinger fra vidner i Illum, lød de blandt andet på, at en mand var blevet set vifte og true med en pistol. Herefter blev indre by i løbet af meget kort tid fyldt med kampklaedt politi.

Vidne til røveriet

Da politiet ikke med det samme kunne anholde nogen mistaenkte, fik det kampklaedt politi til at strømme til knudepunkt­er som Nørreport Station og Kongens Nytorv, ligesom S-tog og metro ikke stoppede på stationern­e.

En af dem, der oplevede røveriet, var 19-årige Oliver. Sammen med sin bror så han optrinnet på taet hold fra en rulletrapp­e.

– Vi ser to maskeklaed­te maend med pistoler i hånden, der løber over i Rolexafdel­ingen og ødelaegger det hele. Vi kunne høre, at der enten blev slået eller skudt ned i de her glasting, der gik i stykker.

Det er ikke første gang, at guldsmeden Bucherer bliver udsat for et voldsomt røveri.

De lyserøde pantere

I november sidste år slap flere gerningsma­end afsted med kostbare ure til en vaerdi på op mod seks millioner kroner

Her viste et internatio­nalt politi-samarbejde, at det var en gruppe røvere fra Serbien og Montenegro, der havde begået en serie røverier mod juvelerer i Europa, herunder et brutalt kup mod den danske urforhandl­er.

Dengang blev en raekke mistaenkte anholdt, og de var ifølge myndighede­rne en del af den profession­elle bande De Lyserøde Pantere.

 ?? LAESERFOTO ?? Røverne gik her i aktion med at smadre en montre midt i jule-travlheden i Illum, mens masser af kunder var til stede i stormagasi­net.
LAESERFOTO Røverne gik her i aktion med at smadre en montre midt i jule-travlheden i Illum, mens masser af kunder var til stede i stormagasi­net.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark