Ekstra Bladet

VI ER VILDE

- ANDERS JENSEN aj@eb.dk

Formel 1-saesonen 2018 er forbi, og det er tid til at gøre status på en saeson med op- og nedture.

Formel 1-ekspert Jason Watt og Ekstra Bladets brugere har efter hvert løb givet en karakter fra 1 til 6 til de forskellig­e kørere.

I anledning af saesonafsl­utningen har Ekstra Bladet udregnet Watts og brugernes gennemsnit­lige karakterer for hver enkelt kører over hele saesonen.

Og det er endog saerdeles god laesning for danske Kevin Magnussen. Brugerne er helt vilde med vores enlige danske F1-kører og har således ham øverst på karaktersk­alaen for hele saesonen – men mon ikke at de rød-hvide briller har vaeret sat godt fast i ansigtet i forbindels­e med karaktergi­vningen ...

Ser rødt og hvidt

Ifølge Jason Watts karakterer i løbet af året ville Kevin Magnussen vaere endt på en delt fjerdeplad­s sammen med Fernando Alonso.

Ekstra Bladet har spurgt Watt, om det er et retvisende billede af Magnussens saeson. I det samlede klassement blev han nemlig blot nummer ni.

– Jeg vil da godt vaere aerlig og sige, at jeg har nok haft tendens til at have danskerhat­ten på, erkender han.

– Når det går godt for Kevin, har jeg vaeret god til at se det gode – det kan alle se. Når det går dårligt, så er det tit, at jeg sidder med en detaljeret forklaring på, hvorfor det måske ikke er gået for Kevin, siger Jason Watt.

– Eksempelvi­s i Abu Dhabi. Det så set ud til, at Kevin fik et trykket baghjul af Grosjean i kvalen, men det var rent faktisk nogle vibratione­r, der fik noget af bilens gulv til at falde af allerede på første omgang. Han kørte ikke ind i noget.

– Når man sidder med sådan en viden, så er man også tilbøjelig til at vaere tilgivende i karakterer­ne, forklarer Watt.

– Når det går Kevin dårligt, så saetter jeg mig tit ind i hvorfor, og man kan tit finde en forklaring på, at det eksempelvi­s er noget materielt eller en teamordre og ikke Kevin selv.

God start, men ...

Jason Watt mener dog, at Kevin Magnussen skal forbedre en helt bestemt ting til naeste saeson.

– Forårssaes­onen var virkelig god, men efter sommerpaus­en var det under mine forventnin­ger, specielt når det gik så godt i foråret. Alt i alt var jeg nok mere positivt overrasket over forårssaes­onen, end jeg var skuffet efter sommeren.

Hvad regner du med fra Magnussen i naeste saeson?

– I forhold til Kevins kamp mod Grosjean håber jeg stadigvaek, at han klarer sig bedst i løbene, men han skal stramme op i kvalen.

– Kvalifikat­ionerne er et nøglepunkt, hvor Kevin skal finde ud af, om bilen skal have en anden opsaetning, eller om han skal gå ind til kvalifikat­ionerne med en anderledes tilgang.

– Der synes jeg, at det er aergerligt at se magtbalanc­en i kvalen fuldstaend­ig visne. Han endte med at tabe kvalduelle­n til Romain Grosjean, siger Watt.

Årets flop

Helt i toppen af Watts liste er vinderen af Formel 1 2018, Lewis Hamilton. Men eksperten er dog mest imponeret af en anden kører.

– Hamilton har virkelig kørt en fejlfri saeson. Det er jeg meget imponeret over. Så er der Leclerc. Det var ikke forventet, at han skulle klare det godt. Han har faktisk overrasket mere end Hamilton.

Når snakken handler om saesonens flop, er han ikke i tvivl.

– Floppet er Sirotkin. Jeg havde troet, at han nemt skulle køre fra Stroll, men det blev ikke rigtig tilfaeldet.

Jeg vil da godt vaere aerlig og sige, at jeg har nok haft tendens til at have danskerhat­ten på

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark