Ekstra Bladet

Klavs Bruun: Ikke fair over for Rusland

-

’De gule veste’, der protestere­r mod den franske praesident, har varslet demonstrat­ioner i dag i Nantes, og det har tvunget EHF til at flytte to kampe til i morgen.

Det betyder, at Rusland møder Serbien i morgen kl. 15 – og allerede mandag kl. 18 skal Jevgenij Trefilovs kvinder så møde Danmark.

– Vi synes selvfølgel­ig, at det er synd for serberne og russerne, at de skal spille kampe to dage i traek. Det synes jeg på ingen måde er fair, fastslår landstraen­er Klavs Bruun Jørgensen.

– Jeg vil da hellere have, at tingene foregår, som de skal – og at de ikke har en eller anden undskyldni­ng bagefter, hvis vi nu er dygtige nok til at slå dem.

– Jeg ville da selv vaere super ked af den situation, og jeg synes da i den grad, at vi skal opføre os kollegialt og ikke glaede os over, at de står i en skidt situation.

– Taenker du ikke, at det vil give jer en fordel?

– Nej! Det gør ikke noget for russerne. De er vant til det, og det er et hold, der har en meget, meget høj traeningsk­ultur, hvor de er vant til at traene selv på kampdage.

– Det oplevede vi for eksempel, da vi for et to år siden spillede kval-kampe mod dem, hvor de piskede rundt først på dagen – og så også gjorde det om aftenen. Jeg tror ikke, vi skal laegge for meget i, at de spiller dagen inden. Så snyder vi os selv, siger landstraen­eren.

De skal give alt

Den danske trup holdt en planlagt fridag i går, og det har givet ilt til hjernerne.

– Spillerne kunne komme ud at se lidt på byen, og dem, der har familie hernede, kunne hilse på dem. Det har vaeret sundt også for mig, for den Frankrigka­mp bed lidt på mig.

Han kender ikke OL-detaljerne, men noget ved han med sikkerhed:

– Alle kampe taeller, fordi der er OL-kval-pladser i spil. Jeg ved ikke ret meget om det, og nogle gange ved forbundene det heller ikke selv, fordi det er et større regnestykk­e, der skal laves efter naeste VM.

– Det vigtigste er, at vi skal gøre maks for at vinde de naeste to kampe.

Jeg vil da hellere have, at tingene foregår, som de skal – og at de ikke har en eller anden undskyldni­ng

 ??  ?? Lang vej til Tokyo Skuffede danske håndboldkv­inder med Mie Højlund i midten forlader hallen efter det vaemmelige nederlag til Frankrig torsdag aften.
Lang vej til Tokyo Skuffede danske håndboldkv­inder med Mie Højlund i midten forlader hallen efter det vaemmelige nederlag til Frankrig torsdag aften.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark