Ekstra Bladet

Operation gik helt galt: Tidligere AGF-spiller i livsfare

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN mke@eb.dk

De har hverken vundet mesterskab­er eller pokalturne­ringer de seneste 22 år.

Men uden for banen viser den aarhusians­ke storklub AGF nu, at de har hjertet på det rette sted. De hjaelper nemlig en af klubbens tidligere spillere i kampen mod døden.

Godt nok blev det kun til 37 kampe og fire mål for AGF fra 1997 til 2000, men islandske Tómas Ingi Tómasson kaemper lige nu en kamp, der er langt vigtigere, og den kamp bakker AGF op om.

’Nu har Tómas Ingi Tómasson brug for vores hjaelp. For efter han fik den sidste del af sin karriere spoleret af skader, er Tomas Ingi Tomasson nu havnet i en svaer og livstruend­e situation efter en hofteopera­tion er gået helt galt og nu truer den 49-årige islaending på livet’, lyder det på klubbens hjemmeside.

Taet på at dø

’Tómas Ingi Tómasson har således levet i et smertehelv­ede de senere år og vaeret indlagt på hospitalet mange gange. En stor del af 2018 har han levet uden den ene hofte og han har flere gange vaeret så syg, at han har vaeret døden naer’, lyder det videre.

Starter en indsamling

Den tidligere AGF-kaempe har ikke haft nogen indtaegt de seneste fire år.

’Og det er kritisk, da han ikke har midlerne til at få lavet en operation i USA, der er afgørende for, at han kan få chancen for et anstaendig­t liv igen’, lyder det på AGF’s hjemmeside.

I Island bliver der i morgen samlet ind til fordel for Tómas Ingi Tómasson, og både nuvaerende landsholds­spillere og tidligere med– og modspiller­e laver støtteproj­ekter.

Tidligere AGF-holdkammer­ater har nu stablet en indsamling på benene i Danmark, der løber fra nu og frem til søndag.

Her kan alle hjaelpe ved donere valgfrie beløb på MobilePay-nummeret 87481 og skrive ’Tomas’ meddelelse­sfeltet.

En advokat tjekker, at alt går rigtigt til, og alle de indsamlede penge kommer til at gå ubeskåret til den tidligere AGF-spiller, som klubben i Aarhus ønsker ’god bedring’. i

 ?? FOTO: ERIK KRAGH/POLFOTO ?? Tómas Ingi Tómasson til højre scorede mod Esbjerg i marts 2000 og skålede efterfølge­nde med Mads Jørgensen og Michael Nonbo.
FOTO: ERIK KRAGH/POLFOTO Tómas Ingi Tómasson til højre scorede mod Esbjerg i marts 2000 og skålede efterfølge­nde med Mads Jørgensen og Michael Nonbo.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark