Ekstra Bladet

Tre turistfael­der du skal undgå

-

Undgå at bruge alt tiden i køen

Et af Milanos vartegn er den enorme marmorkirk­e Duomo. Og du skal bestemt ikke snyde dig selv for at se den overdådige domkirke, som Leonardo da Vinci står bag. Men inden du pakker rygsaekken og drager mod kirken, så bør du undgå et par af de typiske faelder.

– Tag derhen så tidligt som muligt, nogle gange man stå i kø i to timer for at få billet, siger Lene Westergaar­d, og tilføjer, at hun kan anbefale, at man køber sin billet online.

Dine spaghettis­tropper er ikke nok

En anden faelde ved besøget i marmorkirk­en Duomo er, at det altså er en katolsk kirke, og det betyder, at et sparsomt dansk sommeroutf­it med tynde spaghettis­tropper ikke er velanset.

– Man skal vaere klaedt anstaendig­t. Tag et lille sjal med, for man må ikke have bare skuldre. Ellers skal man købe en ret dyr gummijakke til at tage ud over derhenne, fortaeller Lene Westergaar­d.

Folk står i kø for at stjaele dine penge

I det historiske centrum, hvor Duomo også ligger, gaelder det om at holde øjnene åbne.

– Der står folk, der er klar til at stjaele din pung og folk, der vil prakke dig alt muligt på, fortaeller Lene Westergaar­d og tilføjer:

– Cappuccino­en koster fire gange så meget og er formentlig dårligere. Restaurant­erne er heller ikke specielt gode.

Hendes råd er at tage derind for at se Duomo og så derudover holde sig vaek fra området.

Tager du på marked, skal du også vide, at saelgerne ikke er blege for at tage tre gange så meget for varen, hvis de fornemmer, at du er turist. Så tag på et madmarked med faste priser, hvis du ikke er staerk på italiensk eller ikke har lyst til at forhandle om alle priser.

 ?? FOTO: ANTONIO CALANNI/AP ?? Gadehandle­re og markeder er en del af bylivet i Italien. Her varmer Milano op til julen.
FOTO: ANTONIO CALANNI/AP Gadehandle­re og markeder er en del af bylivet i Italien. Her varmer Milano op til julen.
 ?? FOTO: TIZIANA FABI ?? Navigli-området viser det, der er tilbage af kanalliv i storbyen på Po-sletten.
FOTO: TIZIANA FABI Navigli-området viser det, der er tilbage af kanalliv i storbyen på Po-sletten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark