Ekstra Bladet

Løkke snyder vaelgerne med sin FN-erklaering

-

en stangsur og bister FORLEDEN STOD

Lars Løkke Rasmussen på Folketinge­ts talerstol og gentog, at den nye FN-erklaering om indvandrer­e ikke er juridisk bindende og derfor ikke betyder meget. Der kommer ikke en indvandrer mere fra Afrika til Danmark, påstod han.

Løkke fik aldrig rigtig forklaret, hvorfor det er så vigtigt, at Danmark slutter sig til den problemfyl­dte FNtekst, hvis den ikke betyder noget.

For hans argumenter haenger i laser. Danmark har ingen forpligtel­ser, påstår manden.

Alligevel har blandt andet de afrikanske stater åbenbart pligt til at tage deres illegale indvandrer­e tilbage. Afrika er forpligtet. Vi er ikke. Hvilket selvfølgel­ig er rent nonsens.

at landets statsminis­ter snyder SAGEN ER, vaelgerne. Ganske vist klynker Løkke på de sociale medier over at blive kaldt ’landsforra­eder’ og en ’kriminel mide’ eller det, der er vaerre.

Men hvis man som statsminis­ter selv mener, at det er i orden at tilbringe tiden – herunder aften og naetter – på de sociale medier, må man jo vide, at det er som at begive sig ud i byens vaertshusl­iv klokken to om natten – alt kan ske og alt bliver sagt.

i orden at SELVFØLGEL­IG ER DET IKKE omtale landets regeringsc­hef på den måde. Fyyhhh, alle I på Facebook og Twitter. Men det er heller ikke i orden, at Løkke ikke fortaeller den fulde sandhed. For den er nemlig, at erklaering­en ikke er juridisk bindende, men politisk forpligter Danmark til en tekst, som på adskillige vigtige punkter er lodret imod den udlaending­epolitik, Løkkes regering sammen med DF og S står for. At påstå, at vi er helt uforpligte­de, passer simpelthen ikke.

Løkke har åbenbart ikke noget mod at tale med to tunger

grunden til, at hverken DET ER MULIGVIS den staedige Inger Støjberg eller andre ministre åbenbart har haft lyst til at rejse til Marokko. Justitsmin­ister Søren Pape skal nok holde sig vaek med en konservati­v folketings­gruppe, der helst ville stemme imod.

Men Løkke har åbenbart ikke noget mod at tale med to tunger og selvfølgel­ig traekker den eksotiske marokkansk­e by Marrakesh, isaer når hans tyske kollega Angela Merkel og hans sms-ven Macron også har meldt deres ankomst.

Går Løkke efter en udenlandsk post indenfor de kommende måneder – hvad der tales flittigt om på Borgen og omegn – er Merkel for en kort stund en god allieret. Hvis hun altså vil bruge kraefter på det. Som bekendt er den nedslidte tyske kansler selv på vej ud af tysk politik med raketfart og afløseren med det charmerend­e navn Annegret Kramp-Karrenbaue­r aner ikke, hvem Løkke er.

Løkke TILBAGE TIL FN-ERKLAERING­EN: snyder folk, fordi han lader om, at FN-teksten ikke forpligter. Sådan fungerer dansk og nordisk politik ikke, og Løkke ved det. Jura er ét, politik noget andet.

Og Danmark har under skiftende regeringer i årtier altid levet op til både juridiske og politiske forpligtel­ser, vi har påtaget os. I de kommende år vil danske regeringer blive mindet om, at vi har bundet os til umulige FN-tekster om at holde indvandrer­kritiske medier nede. At arbejde for et multietnis­k samfund, som ifølge FN er en stor velsignels­e.

Det er et dokument, som hverken kunne vedtages i Danmark eller de fleste andre EU-landes parlamente­r.

også om noget, MEN SAGEN HANDLER som stort set ingen har haft fokus på: Flygtninge og indvandrer-begrebet, som vi har kendt siden 50’erne, er under pres. Masseindva­ndringen falder helt udenfor eksisteren­de konvention­er. FN vil gerne hjaelpe klimaflygt­ninge og millioner af andre, som ikke lever op til konvention­skrav eller falder udenfor indvandrer­love.

FN vil aldrig kunne samle enstemmigh­ed om at aendre Flygtninge­konvention­en fra 1951. Derfor prøver man på andre områder at omdefinere flygtninge­og indvandrer-begreberne, så de daekker nye grupper. Til det formål er den nye FN-pagt velegnet. Ikke juridisk bindende, men alligevel. Løkke og hans efterfølge­re vil i kommende år blive mindet om vores forpligtel­ser af Dansk Flygtninge­hjaelp, Amnesty, Røde Kors, FN-forbundet plus Venligboer­ne og andre NGO’er i flygtninge­og indvandrer-miljøet.

hvad Venstre og JEG TAENKER OGSÅ PÅ,

Løkke selv ville have gjort, hvis vi havde haft en S-regering under Thorning eller Mette Frederikse­n i dag.

Han og Venstre havde vaeret lodret imod. Jeg er ret sikker på, at Løkke som V-formand ikke ville have vaeret så hjaelpsom, som Mette Frederikse­n var i sidste uge, og som tak for sin støtte til regeringen fik hun en skidtspand i hovedet. Men nu er Løkke selv statsminis­ter på lånt tid. Muligvis på vej til nyt job. Så må vaelgerne finde sig i hans utrovaerdi­ge søforklari­ng om FN-pagten.

 ?? FOTO: JENS ASTRUP/RITZAU SCANPIX ?? Bister statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen var sur og bister på Folketinge­ts talerstol forleden.
FOTO: JENS ASTRUP/RITZAU SCANPIX Bister statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen var sur og bister på Folketinge­ts talerstol forleden.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark