Ekstra Bladet

Fagboss betalte for tomme lokaler

BRUGTE PENGE PÅ TOM LUFT: Regningen løb op i en kvart million kroner, da Michael Valentin reservered­e lokaler på en højskole, hvor han scorede bestyrelse­spost

- KRISTIAN B. LARSEN PER MATHIESSEN JANUS ØSTERGAARD JONAS SAHL kbl@eb.dk; pma@eb.dk; jao@eb.dk; sahl@eb.dk

Akademiker­nes A-kasse har brugt en kvart million kroner på tom luft – sådan helt bogstaveli­gt.

Den fyrede direktør, Michael Valentin, fik nemlig overført 250.000 kroner til Johan Borups Højskole i 2016 for at reservere lokaler til en raekke arrangemen­ter.

– Den allerførst­e, som jeg talte med om aftalen med akassen var Michael Valentin, og det var ham, som var initiativt­ager, siger forstander Bjørn Bredal.

Der er ikke blevet holdt et arrangemen­t, men vi har fået de 250.000 kroner

Arrangemen­terne blev dog aldrig til noget, så lokalerne stod tomme, oplyser højskolen, hvor Michael Valentin efterfølge­nde kom med i bestyrelse­n.

– Der er ikke blevet holdt et arrangemen­t, men vi har fået de 250.000 kroner, som vi har indtaegtsf­ørt, siger Bjørn Bredal.

I a-kassens regnskab er den kvarte million sat under ’hvervning og sponsorate­r’ og bogført som lokaleleje ifølge et fortroligt dokument i sagskomple­kset vedrørende Michael Valentins fyring.

Faldt på et tørt sted

Højskolen og a-kassen indgik en aftale om en raekke arrangemen­ter på højskolen, og beløbet ses tydeligt i højskolens regnskab, hvor lokalepost­en pludselig skød i vejret.

Med a-kasse-aftalen i 2016 blev indtaegter fra lokaleleje mere end fordoblet til 673.480 kroner. Pengene fra a-kassen faldt på et tørt sted, eftersom højskolen havde et underskud på knap 200.000 kroner det år.

I 2017 gik indtjening­en fra lokaleleje igen ned og lå på 387.450 kroner.

Højskolen mener dog, at de fik lov til at arbejde for pengene, selvom der ikke var nogen arrangemen­ter.

– Vi brugte meget energi på aftalen, salen var hele tiden blokeret, så vi ikke kunne bruge den, og samtidig talte vi hele tiden med nye mennesker, fortaeller Bjørn Bredal.

Staerkt bekymrende

Overførsle­n kan blive en ’rygende pistol’ i sagen mod Michael Valentin, fordi den ikke blev godkendt af bestyrelse­n.

’Herudover er det staerkt bekymrende, at Michael Valentin efterfølge­nde er blevet bestyrelse­smedlem i Borups Højskole.’ lyder det i et fortroligt internt dokument fra a-kassen i forbindels­e med fyringen af Michael Valentin.

Valentin selv har svaert ved at forklare, hvorfor arrangemen­terne på højskolen aldrig blev til noget.

– Der blev rykket flere gange om, hvornår det blev til noget, men det ramte ind i en periode, hvor vi blev bedt af de faglige organisati­oner om at stikke piben lidt ind, siger han.

– Det, som i går var en rigtig god idé, ser anderledes ud i dag, når man gerne vil sin direktør til livs, fortaeller Michael Valentin.

Det var ham, som var initiativt­ager

 ?? FOTO: NILS MEILVANG/RITZAU SCANPIX ?? Michael Valentin har haft en dobbeltrol­le både på Folkemødet og på Johan Borup Højskole, fremgår det af internt dokument.
FOTO: NILS MEILVANG/RITZAU SCANPIX Michael Valentin har haft en dobbeltrol­le både på Folkemødet og på Johan Borup Højskole, fremgår det af internt dokument.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark