Ekstra Bladet

Loyale kunder betaler overpris for bredbånd

Kun ved at skifte eller forlange en bedre pris, kan du undgå at ende som teleselska­bernes guldkalv

- HEINE JØRGENSEN heine@eb.dk

Der står bogstaveli­g talt idiot på ryggen af talrige bredbåndsk­under.

For skal man tro en frisk undersøgel­se fra den britiske forbrugero­rganisatio­n Which?, kan bredbåndsm­arkedet groft sagt deles i to dele: Dem, der bare bliver haengende i årevis. Og dem, der uden at blinke ofte skifter og endnu oftere tjekker prisen på deres bredbånd.

Kunderne ville vaere forargede, hvis de opdagede, at de bliver flået for at vaere loyale

Forargelig politik

72 procent af dem, der deltog i undersøgel­sen, fortaeller således, at de har betalt for den samme bredbåndsp­akke i mere end to år.

Dermed er de i overhaenge­nde fare for årligt at betale op til 1800 kroner for meget, når man sammenlign­er med dem, der skifter selskab eller forlanger en bedre pris, når de har mulighed for det.

– Kunderne ville vaere forargede, hvis de opdagede, at de bliver flået for at vaere loyale, siger Alex Neill fra Which? til The Guardian.

– De ville oven i købet kunne få meget hurtigere forbindels­er til en billigere pris.

Forklaring­en er naturligvi­s, at nye kunder har glaede af de talrige tilbud, som bredbåndss­elskaberne stanger ud i håbet om at få flere i butikken.

Strategien virker

Og tilsynelad­ende virker den strategi aldeles fremragend­e for alle andre end kunderne. Selskabern­e håber nemlig også på, at de nye kunder glemmer at tjekke, når der kommer billigere tilbud.

De tilbud får loyale, eksisteren­de kunder alt for sjaeldent andel i.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Hiper er et af selskabern­e, der har vaeret med til at gøre bredbånd hurtigere og billigere. Nu er de opkøbt af giganten TDC.
FOTO: JONAS OLUFSON Hiper er et af selskabern­e, der har vaeret med til at gøre bredbånd hurtigere og billigere. Nu er de opkøbt af giganten TDC.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark