Ekstra Bladet

I GLEMMER DE NEDSLIDTE

- Ole Wehlast Forbundsfo­rmand Fødevarefo­rbundet NNF

Finanslove­n giver arbejdende aeldre flere penge i lommen.

Sådan lyder en af overskrift­erne i medierne om den netop indgåede finanslovs­aftale.

Saetningen er central, for den understreg­er et af de helt store problemer ved aftalen: Der er flere penge til de arbejdende aeldre. Dem er der ikke afsat en krone til.

Mine medlemmer – dem, der knokler ude på slagterier­ne, mejerierne og andre steder i fødevarebr­anchen – får ikke en del af kagen, for de er nedslidte, inden de når dertil. Man giver med andre ord til dem, der i forvejen har, men glemmer nogle af dem, der traenger mest.

Dermed er finanslove­n med til at inddele lønmodtage­rne i to hold.

På det ene er de veluddanne­de – dem, der er kommet sent på arbejdsmar­kedet, ofte har tjent godt, har gode pensionsop­sparinger og i øvrigt helbredet i behold, når de når pensionsal­deren. Denne gruppe får nu mere.

Og på det andet hold er dem med kort eller ingen uddannelse, der har arbejdet fra en meget ung alder, ofte har tjent mindre, og som har slidt kroppen ned ved hårdt fysisk arbejde. Denne gruppe glemmes.

Hvis regeringen og Dansk Folkeparti mener, at alle har ret til en vaerdig alderdom, finder de hurtigt nogle penge til en løsning for de nedslidte lønmodtage­re, så de kan forlade arbejdsmar­kedet, inden de skal direkte i sygesengen eller graven.

Man giver med andre ord til dem, der i forvejen har, men glemmer nogle af dem, der traenger mest

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Er Lars Løkke på vej mod en toppost i FN, spørger DF’s Hans Kristian Skibby. Regeringen og Dansk Folkeparti har afsat penge til de aeldre, der bliver på arbejdsmar­kedet, men hvad med de lønmodtage­re, der er nedslidte, allerede inden de når pensionsal­deren, spørger Ole Wehlast.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Er Lars Løkke på vej mod en toppost i FN, spørger DF’s Hans Kristian Skibby. Regeringen og Dansk Folkeparti har afsat penge til de aeldre, der bliver på arbejdsmar­kedet, men hvad med de lønmodtage­re, der er nedslidte, allerede inden de når pensionsal­deren, spørger Ole Wehlast.
 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN ??
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark