Ekstra Bladet

MORALEN BLEV DET FØRSTE OFFER

- Ansvarshav­ende mail: poma@eb.dk

ALLE KENDER historien om manden, der kaster en boomerang, selv bliver ramt i panden og falder død om. Sådan må den fyrede fagboss for Akademiker­nes A-kasse Michael Valentin have det.

ALT TEGNEDE ellers så godt, da Michael Valentin på arbejderbe­vaegelsens internatio­nale kampdag 1. maj 2002 udsendte en lille bog på 87 sider, der

chokbølger gennem fagbevaege­lsen. Han sendte kom med en sønderlemm­ende kritik af LO-familien og deres a-kasser. Valentin mente, at LO var sovset ind i pamperi, frås og luksusrejs­er. ’SOM ANSAT i fagbevaege­lsen kan du skalte og valte, og hvis du ikke har høj moral, kan du gøre lige,

han Berlingske. hvad du har lyst til’, forklarede

NU ER VALENTIN politianme­ldt. For at have ’skaltet og valtet’ med medlemmern­es penge. Vi taler vinindkøb for millioner, vennetjene­ster for andre millioner og en fødselsdag­sreception til 400.000 kr. Det er blandt de anklagepun­kter, vi har rullet op her i Ekstra Bladet den seneste uge.

Alt tyder på, at bestyrelse­sformanden var med på hele levemanden Valentins rejse for medlemmern­es penge.

VALENTIN SYNES ikke, der er noget maerkeligt i det, han har gjort, og han har modigt forsvaret sig i Ekstra Bladet.

HOVEDARGUM­ENTET ER, at man i a-kassen havde en ’skøn festkultur’. Ja, det tør svagt antydes. Valentins bestyrelse­sformand, Allan Luplau, adm. direktør i Sygeforsik­ringen "danmark", har derimod vaeret tavs som graven og daekket sig bag intetsigen­de pressemedd­elelser. Det er der formentlig en rigtig god grund til. Alt tyder på, at bestyrelse­sformanden var med på hele levemanden Valentins rejse for medlemmern­es penge.

VALENTINS FØDSELSDAG­SRECEPTION til 400.000 kr. var således arrangeret af bestyrelse­n. Det ville vaere besynderli­gt, hvis bestyrelse­n intet anede om prisen, da tilsvarend­e runde fejringer af topchefer

under og fagbosser vurderes til at koste 50.000 kr. Luplau har også vaeret med hjemme i Valentins berømte, private vinkaelder. Her har fagbossen og hans formand skålet med politiske svaervaegt­ere og førende medieperso­nligheder.

DET MEST FORUNDERLI­GE er, at man overhovede­t ikke bliver overrasket. Michael Valentin havde så uendeligt ret i 2002, da han talte om moral. Valentin viste os bare, at når du først kommer ind i fagboss-systemet, så er moralen det første, der bliver skyllet ud sammen med slatterne i de tomme vinglas.

ENDNU ENGANG får vi bevist, at magtmennes­ker synes, at det er langt bedre at bruge andres penge end egne.

 ??  ??
 ?? FOTO: MORTEN LAU-NIELSEN/RITZAU SCANPIX ?? Michael Valentin er blevet politianme­ldt for at have skaltet og valtet med medlemmern­es penge.
FOTO: MORTEN LAU-NIELSEN/RITZAU SCANPIX Michael Valentin er blevet politianme­ldt for at have skaltet og valtet med medlemmern­es penge.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark