Ekstra Bladet

LORTEN ENDER HOS DEM

En ny dommerlinj­e gør delvist EM til noget makvaerk, fastslår landsholde­ts assistentt­raener, Lars Jørgensen

- – Så Danmark skal også angribe på ydersiden af backerne?

– Usikkerhed­en er blevet skabt, fordi de her små skub på ydersiden, hvor man tidligere ikke fik noget, eller allerhøjst et frikast, nu er en gratis chance for angriberne.

– Scorer de, så er der mål og endda en udvisning. Hvis de braender, er der naesten garanteret straffekas­t og en udvisning. Hver gang er der en ny chance, konstatere­r han.

– Det er en kaedereakt­ion, og det betyder, at lorten ender hos målmaenden­e, og derfor er deres procenter dalende. Der er mange frie skud.

Ikke umuligt at aendre

– En anden forklaring er, at vores forsvar, som ellers i turneringe­rne op til EM havde vaeret rigtig fint, er blevet sårbart med den her nye linje.

– Vores backs har måske en følelse af, at de er nødt til at daekke deres yderside lidt mere, end de plejer at gøre. De traeder i hver deres retning ud ad i banen, og så bliver der større rum på midten, hvilket gør os sårbare over for de løb, der kommer ned gennem vores kaeder, fortaeller assistentt­raeneren.

– Det er et øjebliksbi­llede, som jeg tror, at vi godt kan få aendret til de kommende kampe. Krisen er ikke større, end at vi kan regulere nogle ting. Men det er aergerligt, at den nye linje først kommer her ved EM. Den skulle have vaeret indført for alle hold ved saesonstar­ten i ligaerne, så man havde haft tid til at vaenne sig til den.

– I stedet står man ved et mesterskab, som er et udstilling­svindue for håndbolden, og så bliver det noget makvaerk. Det er ikke kun os, der føler, at det er aergerligt. Det gør de andre hold også.

Alt for ivrige dommere

– Det er synd for håndbolden, at der altid kommer de her åndsvaghed­er, som dommerne skal underlaegg­es. De bliver vildt pressede af det, for de vil også gerne dømme finalen.

– Hvis de ikke gør det, de får at vide, de skal gøre, får de ikke finalen. Derfor overkompen­serer de.

– Det gør vi også. Mette Tranborg havde stort held med det mod Frankrig. Det giver jo mindst et straffekas­t, konstatere­r assistentt­raener Lars Jørgensen.

 ??  ?? Målkvinder­ne Sandra Toft og Althea Reinhardt har højst usaedvanli­gt ikke taget ret mange skud i deEM-kampe, seneste og det kan meget vel skyldes nye regler, der har svaekket forsvarets muligheder.
Målkvinder­ne Sandra Toft og Althea Reinhardt har højst usaedvanli­gt ikke taget ret mange skud i deEM-kampe, seneste og det kan meget vel skyldes nye regler, der har svaekket forsvarets muligheder.
 ??  ?? bekymKlavs Bruun Jørgensen og Lars Jørgensen så ret til under kampen mod Frankrig forleden.
bekymKlavs Bruun Jørgensen og Lars Jørgensen så ret til under kampen mod Frankrig forleden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark