Ekstra Bladet

HOLD KAEFT Kig indad, Zorniger!

Casper Højer Nielsen. FCN.

-

traenere i Danmark, der DER ER TO kan saette fut i fejemøget. Den ene er Ståle Solbakken, den anden er Alexander Zorniger.

I denne uge var det Brøndbytra­eneren, der lukkede op for gassen. Det var Brøndbys Masterclas­s – altså talentudvi­klingen – der fik en omgang, ligesom unge danskeres mentalitet også fik en lussing.

efter at Brøndby ORDENE FALDT, som det første danske Superligah­old stillede op uden en eneste dansker i startopsti­llingen.

Så det handlede selvfølgel­ig også om, at Zorniger skulle redde sin egen røv, fordi han vidste, at han ville få kritik for de manglende danskere på holdet.

Derfor gik han i offensiven og gav de unge talenter et nyrehug.

da også HERFRA ER HOLDNINGEN helt klar: Det er ødelaeggen­de for dansk fodbold, hvis de bedste hold stiller op uden danskere. Skidt for talentudvi­klingen og dødssygt for fans og tilskuere.

Alexander Zorniger har dog ret i en ting: Springet fra talent til seniorfodb­old kraever noget hårdhed og den rigtige indstillin­g.

Springet til udlandet er endnu større, og det er måske ikke nogen tilfaeldig­hed, at så mange hurtigt vender snuden hjem

– eller har svaert ved at få spilletid i deres udenlandsk­e klubber.

skal også se indad. MEN ZORNIGER

Det er nemlig også hans ansvar, at der kommer spillere op fra Brøndbys Masterclas­s, og de spillere han har fået op, jamen, dem skal han jo gøre Superliga-klar.

Derfor kan han ikke bare afskrive sig sit eget ansvar, men jeg var da også rystet over at se en stribe af de såkaldte talenter spille pokalkamp mod Marienlyst.

Godt nok vandt Brøndby som forventet mod 2. divisionsh­oldet, men jeg sad da og taenkte: ’Er det virkelig, hvad de kan komme med’…

Springet fra talent til seniorfodb­old kraever noget hårdhed og den rigtige indstillin­g

Zornigers påstand om, SÅ ER DER at Marcondes, Ingvartsen og Maxsø har eller har haft det svaert siden springet fra FCN. Er det To flotte mål og mTaØtcFhvF­inEdSer mod Vejle. Det erHenITfoO­rnGem venstreskø­jte, forsvaSrKs­spIDilleTr­en er udstyret med. 24-årige Højer kandiderer til titlen som Superligae­ns bedste venstre back.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Alexander Zorniger langer ud efter Brøndbys talentudvi­kling og unge danskeres mentalitet generelt, men han får også svar på tiltale.
FOTO: JENS DRESLING Alexander Zorniger langer ud efter Brøndbys talentudvi­kling og unge danskeres mentalitet generelt, men han får også svar på tiltale.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark