Ekstra Bladet

DA HAAS CHOKEREDE TIL TEST

-

Ferraris tekniske chef, Mattia Binotto, strøg ned til Haas på vintertest­ens naestsidst­e dag for at dobbelttje­kke, hvor meget – eller rettere hvor lidt – benzin Kevin Magnussen havde haft i tanken.

Haas-teamet chokerede alle med en raekke superhurti­ge tider sammenlign­et med konkurrent­erne, og det var ikke, fordi de var sat på en benzinklud: Farten var reel.

Teamet vidste, at hvis tallene fra vindtunnel­en var aegte, burde bilen vaere yderst konkurrenc­edygtig.

Shit, der er meget greb!

Allerede ugen forinden i koldt vejr og med fuld tank var Kevin Magnussen klar over, at noget stort var på vej. Selv om han på sin første testdag var langsomst af alle.

– Jeg kan huske første omgang, hvor jeg går på gassen og taenker: Shit, der er meget greb. Den laver ikke hjulspin, den har bid, man kan bare traede gassen i bund.

– Jeg fandt også ud af, at banen var rigtig god (ny asfalt, red.). Jeg var ude og kigge, og de andre gik også på gassen rigtig hårdt. Men det viste sig så at vaere en god bil på omgangstid­erne, fortaeller danskeren.

– Man har fornemmels­en i bilen. Man laver nogle setup-aendringer og ser, hvordan bilen reagerer på det. Hvis den kører godt, lige meget hvad du gør ved den, ved du, at det er en god bil.

– Vi var hurtige der, men Barcelona lå så også lige til os, hvad vi også så løbet.

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Allerede i første testuge vidste Kevin Magnussen og Haas, at 2018-raceren var god.
FOTO: JAN SOMMER Allerede i første testuge vidste Kevin Magnussen og Haas, at 2018-raceren var god.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark