Ekstra Bladet

JAPANSK PRAKTIKER HAR FÅET CHARME OG KANT

- JENS OVERGAARD

Masser af fuldskaeg. Det har vaeret en trend hos de modebevids­te herrer, siden firstmover­ne for flere år siden fandt ud af, at en hårvaekst de rigtige steder giver karakter.

Samme filosofi gaelder i dag hos bilfabrikk­erne, når det, som designerne kalder 'bilens ansigt', skal styles eller restyles. Kølergrill­en må gerne have lidt kant, og det gaelder nu også den nye og facelifted­e udgave af Suzuki Vitara.

Den høje SUV har fået en mere markant front og større lygter både for og bag. Det kan diskuteres, om det klaeder bilen, men den får i hvert fald mere personligh­ed. Og så banker der nye hjerter under hjelmen.

Suzuki har nemlig pensionere­t den gamle og noget traege benzinmoto­r på 1,6 liter, der ydede 120 hestekraef­ter, og erstattet den med maerkets trecylindr­ede 'Boosterjet' turbobenzi­nmotor på 1,0 liter, der yder 112 hk.

En benzinmoto­r med 140 hk kan også fås til flere af modellerne, mens diesel til gengaeld forsvinder helt ud af Vitara-programmet.

Vi tester den mindste benzinmoto­r med det højeste udstyrsniv­eau 'Adventure'. Det er en sammensaet­ning, der løber op i godt 253.000 kroner.

Bilen fås også med udstyrsniv­eauerne 'Active' og 'Club', hvor sidstnaevn­te er den billigste. Med 'Club'-udstyr og samme motor begynder prisen ved 198.000 kroner, hvilket meget godt matcher klassekonk­urrenterne, der blandt andet hedder Peugeot 208, Renault Captur, Seat Arona, Citroën C3 Aircross og Opel Crossland.

Letkørt, høj bil

Suzuki Vitara har altid vaeret både letkørt og praktisk, mens faetteren S-Cross har vaeret den japanske bilproduce­nts bud på en lidt større og mere sportsligt anlagt model.

Den opstilling holder i den nyeste årgang, hvor Suzukis designere har løftet forgaenger­nes let discountag­tige interiører med lidt for meget hård plast. Vitara har fået et nyt instrument­bord i blødere materialer, der gør bilens kabine til en mere indbydende arbejdspla­ds.

Fra mellemste udstyrsniv­eau medfølger et informatio­nsdisplay i fire farver, mens 'Adventure'-trimmet byder på midterarml­aen med kardanboks og del-ruskind på saeder og dørsider.

Testbilens DAB Plus-radio, Apple CarPlay og navigation­sanlaeg fungerer godt. Reaktionst­iden og betjeninge­n af skaermen, som vi tidligere har rost, er dog overhalet af de superhurti­ge skaerme fra VW-koncernen.

God frihøjde, nem indstignin­g og fint udsyn er stadig spidskompe­tencer for Vitara. Modellen byder på 375 liter i bagagerumm­et, hvilket er okay for klassen, men ikke prangende.

Testbilens benzinmoto­r på 112 hk, der har et moment på 170 Nm og klarer 18,9 km/l efter den nye NEDC2norm, er livlig og har paent med kraefter til at flytte bilen. Styretøjet er dog til den komfortabl­e side, ligesom gearskifte­t er noget løst med vel lange vandringer.

Mulighed for firehjulst­raek

Det traekker op i det samlede regnskab, at Suzuki Vitara fås med firehjulst­raek, og at det endda er muligt at tilkøbe en pakke med 'sport'-program og indstillin­ger til kørsel

Styretøjet er til den komfortabl­e side

 ??  ?? Kabinen har fået et løft med blødere materialer.
Kabinen har fået et løft med blødere materialer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark