Ekstra Bladet

Dit dårlige parforhold er en dårlig vane

- Skubber og maser gør din partner tager det som dyrker uenigheder

Vi bøvler med kaerlighed­en. Men har du nogensinde taenkt over, hvorfor dit parforhold ikke er, som du gerne vil have det?

Altså ikke der er galt, men det er galt? hvad hvorfor

Hvis jeg skal vaere meget kategorisk, vil jeg sige, at årsagen kan findes i jeres dårlige vaner. Dårlige vaner, der gør, at du over tid regner med, at din partner er der uanset hvad, og at det giver dig plads til mere.

For hvis vi opførte os som dem, vi gerne ville vaere ville der vaere mere ro.

Fordi vi så ikke overskride­r graenser og derved heller ikke tillader at få overskrede­t vores graenser.

Mere ro, fordi vi ikke manipulere­r og derfor siger fra, når vi bliver manipulere­t med.

dit parforhold, når du: på din partner for at få ret. ansvarlig for jeres faelles lykke. i parforhold­et, redde dig. Der er ingen, der er tankelaese­r, så saet ord på dine følelser og dine behov. Du kan ikke tillade dig at blive skuffet over, at din partner ikke ser dig, når du ikke er tydelig. Laer at glide af i stedet for at tage kampen. Hvorfor kaempe om holdninger? Hvis han kan lide blå, og du kan lide gul, så bliver I alligevel aldrig enige. Smag og behag er forskellig­e, så accepter din partners version af verden. Det betyder jo ikke, at I skal have samme holdning – du kan stadig have din, men du behøver ikke forsøge at overbevise ham om, at han har uret. Mange – isaer kvinder – bagtaler deres partner bag hans ryg. Ja, de vil gå så langt som til at mene, at veninderne faktisk hygger sig med det. Hold dig for god til at gå så lavt. For det traekker dig blot ned og forurener dit sind og din oplevelse af din partner. Er du traet af noget ved din partner, sig det til ham – ikke veninderne! Alt handler ikke om dig, og din partner er ikke blot en sparringsp­artner på et hvilket som helst emne, når det passer dig.

Mange par ødelaegger den sparsomme tid sammen med at indvie hinanden i – for modparten – ligegyldig­heder. Vaelg dine emner med omhu. Bidrag til jeres samtaler, inspirér, bed om hjaelp, og vaer vedkommend­e. Endeløse snakke om kedelige kolleger og om, hvad veninden sagde og gjorde, er ikke en god investerin­g i dit parforhold. en selvfølgel­ighed, at din partner skal i stedet for at forstå og saette sig i den andens sted.

Andetsteds på siden finder du fire øvelser. De er langtfra lette, men de vil daemme op for den dårlige dynamik i dit forhold.

Din kaerestes opgave er ikke at gøre dig glad. Det er din egen!

Når du er glad, triller og truller og traller, vil han ikke kunne lade vaere med at gå taettere på. Når du er glad og i overskud, vil du vaere magnetisk. Det er ikke din elskedes opgave at regne dine behov ud. Det er din! Når du selv opfylder dine behov, står du så staerkt, at han ikke kan lade vaere med at ville vaere en del af din energi.

Så spørg dig selv: ’Hvilken kaereste vil jeg helst have?’. En, der pleaser dig for at gøre dig glad – eller en, der møder dig i styrke og maskulinit­et og er tiltrukket af dig? Svaret er let.

at du har aendret dig, fordi din kaereste ikke laengere healer din smerte.

Og hvordan healer

så din smerte? du

Ved at forstå, at du er den, der redder dig – at en kaereste altid kun er en bonus og ikke en nødvendigh­ed. Når du kan det, har du aendret dynamikken. Når du kan det, har du sluppet din negative binding.

Men alt dette starter med, at du ’ser’ og forstår jeres negative dynamik.

Du kan ikke aendre det, du ikke vedkender dig.

For at få overskud er du nødt til at stille dig i et overskud.

Du skifter din dårlige vane ud med en god!

 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK.COM ??
FOTO: SHUTTERSTO­CK.COM

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark