Ekstra Bladet

Vand i fødderne

-

Morten Sabroe: Mit halve hjerte, mit hele liv

266 sider. 250 kroner. Politikens Forlag

Er det interessan­t at laese, at en forfatter har vand i fødderne? Og i knaeet? Eller at Morten Sabroes hjerte pumper for halv kraft, og at han stadig padler rundt i sine foraeldres død – isaer moderens (mejslet i granit i bogen ’Du som er i himlen’ fra 2007)?

Det er nogle af spørgsmåle­ne, man stiller sig selv under laesningen af ’Mit halve hjerte, mit hele liv’. Jeg har mere end svaert ved at svare bekraeften­de. Jeg ved ikke, hvad jeg skal bruge den viden til.

Jeg kan da godt forstå, at Morten Sabroe finder sit sygdomsbil­lede rasende interessan­t. Det er for pokker hans eget liv og helbred, han tager livtag med. Men hvorfor Politikens Forlag mener, at andre end Sabroe selv og naermeste omegn skulle kunne mobilisere interesse, forstår jeg ikke.

Bevares; her og der dukker en velformule­ret saetning frem. Her og der en hylende morsom scene. Her og der originalt taenkte afsnit, der slipper deres tag i Thailands ulidelige varme, hvortil Sabroe åbenbart eksilerede for at kunne skrive.

Sabroe leverer også flashbacks til sin tid som journalist garneret med lidt intern namedroppi­ng. Flere af beretninge­rne – jo-jo, vi skal også lige runde interviewe­t med journalist­en Hunter S. Thomsen for 720. gang – ville vaere mere end almindelig­t opsigtsvae­kkende. Hvis de holdt vand. George Hilton

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark