Ekstra Bladet

OFRE BLEV KNIVDRAEBT MED MANGE STIK

En person havde ifølge Fyns Politi skraemt de lokale på Helnaes så meget, at en patruljevo­gn blev sendt afsted. Det ledte dem på sporet af drabet på en mand og en kvinde

- JOSEPHINE FONTENAY ANDERS ZACHO PATRICK THOMAS – Havde han et våben på sig? jofo@eb.dk; azk@e.dk; pt@eb.dk

Det var et grusomt syn, der mødte de politibetj­ente, som i går eftermidda­g fandt ligene af to personer på en gård på Helnaes ved Sydfyn.

I aftes bekraefted­e Fyns Politi over for Ekstra Bladet, at der var tale om en midaldrend­e mand og en aeldre dame, som var blevet draebt.

Bekymrede borgere

Den formodede gerningsma­nd er i politiets varetaegt, men politiet kender endnu ikke motivet bag de voldsomme drab.

Politiet fortaeller, at det var flere tips fra bekymrede borgere på den lille ø med godt 200 indbyggere, som ledte politiet på sporet af dobbeltdra­bet.

Den formodede gerningsma­nd blev i første omgang taget i politiets varetaegt, før de kort tid efter ankom til adressen på Helnaes Byvej, hvor de fandt de to personer liggende draebt på gårdsplads­en.

– Der er tale om knivdrab med mange stik, og det så voldsomt ud, bekraefted­e vicepoliti­inspektør ved Fyns Politi Jørgen Andersen overfor Ekstra Bladet.

Vicepoliti­inspektøre­n afviser, at der er tale om et aegtepar.

– Den ene er en kvinde, som er midt i 70’erne. Manden er mellem 40 og 50 år, og de blev fundet på gårdsplads­en, sagde Jørgen Andersen

Han kunne ikke komme ind på, om de to draebte har en relation til hinanden. Fundet blev gjort klokken 15.11 ved Helnaes Byvej, hvor der ligger en gård.

Vi kommer derned, fordi flere folk ringer til os, da de er utrygge ved en person, som går rundt i området dernede

Psykisk ustabil

Vicepoliti­inspektøre­n forklarede også, at den mand, der i går blev anholdt af politiet, virkede mentalt ustabil og til fare for sine omgivelser. Han har angiveligt skraemt flere beboere på øen ved at løbe rundt på markerne.

Han blev anholdt taet på den ejendom, hvor de to draebte blev fundet. Derfor er Jørgen Andersen sikker på, at man har fået fat på gerningsma­nden.

– Vi mener bestemt, at det er ham. Der er tale om en etnisk dansk mand sidst i 30’erne. Han er umiddelbar­t ikke tidligere kendt af politiet, men han virkede meget psykisk vi pågreb ham.

Politiet kunne i aftes ikke fastslå motivet bag drabet. De oplyste samtidigt, at de ved 21-tiden var ved at underrette de pårørende til de draebte. ustabil, da

Skabte utryghed

De øvrige omstaendig­heder omkring drabet ville politiet ikke komme naermere ind på i aftes.

Torben Jakobsen, vagtchef ved Fyns Politi, fortalte dog, at politiet i første omgang var taget til Helnaes i forbindels­e med ’en anden politiforr­etning’.

– Vi kommer derned, fordi flere folk ringer til os, da de er utrygge ved en person, som går rundt i området dernede. Det er den samme person, som vi anholder efterfølge­nde, lød det fra vagtchefen.

– Nej. Det var hans faerden i sig selv, som gjorde folk utrygge, fortalte vagtchefen.

Ifølge vagtchefen har der vaeret vidner til haendelsen. Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med flere beboere i området, der ikke ønskede at udtale sig, fordi de var rystede over nyheden om dobbeltdra­bet.

 ?? FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN ?? Politiet var i aftes massivt til stede ved en gård på Helnaes, hvor en mand og en kvinde blev fundet knivdraebt.
FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN Politiet var i aftes massivt til stede ved en gård på Helnaes, hvor en mand og en kvinde blev fundet knivdraebt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark