Ekstra Bladet

Tag en saeson til

-

Nu synger det snart på sidste vers med serien ’Herrens veje’. Håber, der kommer en tredje saeson naeste år. Intet under, at Lars Mikkelsen, som hovedperso­nen Johannes Krogh, for nylig fik en Emmy-pris.

Rollen er den troende ildsjael, der braender for sin praesteger­ning og bryder graenser og naegter at underlaegg­e sig både de missionske samt tidsåndens sekulaere strømninge­r. Modigt med en hovedperso­n, der virkelig saetter de kristne kernevaerd­ier i fokus og får dem frem i lyset.

Serien er spaekket med skuespille­re, der braender for deres karakterer. Praestekon­en Ann Eleonora Jørgensen er også prisvaerdi­g og skabt til rollen som den følsomme, søgende, spirituell­e type, der let lader sig rive med. Hun lader sorgen over sin søn Augusts død give plads til clairvoyan­te ceremonier, fordi hun ikke kan give slip på sin elskede søn. Begge sønner og deres kaerester er også helt nye skuespilta­lenter, som jeg håber, at vi også vil se mere til i fremtiden.

Bortset fra, at lige lovligt mange temaer skal op at vende i serien, er der ingen vaesentlig kritikpunk­ter. Samtlige temaer, der nu er en del af tidsånden med de graenseove­rskridende frihedside­aler behandles: f.eks. bøsser og lesbiske, utroskab og de muslimske kontra de kristne vaerdier på kollisions­kurs osv. Men problemern­e behandles på en respektful­d facon helt uden propaganda­trommer i baggrunden.

Det er guld vaerd og aegte filmkunst. Tak for det, DR.

Else Skovløber Skibby

 ?? FOTO: TINE HARDEN/DR ?? Else Skovløber er vild med Lars Mikkelsen og ’Herrens veje’.
FOTO: TINE HARDEN/DR Else Skovløber er vild med Lars Mikkelsen og ’Herrens veje’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark