Ekstra Bladet

FCM’s fiasko pisser os af

FCK-boss:

-

Hvis dansk fodbold skal gøre sig håb om en plads i det fine europaeisk­e selskab, kraever det, at andre end FC København har taenkt sig at bidrage. Sådan lyder det kontante budskab fra Parken.

Hovedstads­klubben har i løbet af de seneste fem år leveret naesten halvdelen af de danske point til UEFA’s koefficien­tliste.

Det er på baggrund af den, at de europaeisk­e pladser bliver uddelt, og med den nye Europa League 2 er det helt afgørende, at Danmark kan snige sig op på mindst 15. pladsen.

– Og derfor pisser det os voldsomt af, at FC Midtjyllan­d i sommer smed en så stor mulighed vaek for at spille i et gruppespil. Det kunne have givet Danmark nogle point og en buffer til de år, der kommer.

– Vi kan bare konstatere, at det er for lidt, at der kun er et hold, der spiller gruppespil hvert år, siger NielsChris­tian Holmstrøm, som er naestforma­nd i Parken Sport & Entertainm­ent, til Ekstra Bladet.

Evig kamp

Der er ikke plads til bløde år for dansk fodbold.

Et par saesoner uden hold i et europaeisk gruppespil vil betyde, at Danmark hurtigt vil havne langt nede på listen.

– Der skal ikke så meget til, så hvert eneste år er en kamp. Det er rart at have lidt at give af, men det har vi jo ikke.

– Jeg har med glaede lagt maerke til, at flere og flere medier er blevet opmaerksom­me på, at europaeisk­e point er vigtige.

– Vi kan håbe, at det også går op for flere danske klubber, siger Niels-Christian Holmstrøm.

Overraskel­serne udeblev

I FC København har man nøje fulgt drøftelser­ne om en ny europaeisk liga, og intet i den nye struktur med tre europaeisk­e overrasker derfor københavne­rne:

– Helt overordnet kan man sige, at der er blevet gjort mere for, at mestrene i de enkelte lande får bedre vilkår. De får nogle faldskaerm­e undervejs.

– Som dansk mester skal man kvaje sig vaeldig meget for ikke at lande i en eller anden turnering, men der er der selvfølgel­ig også nogen, der kan …

– For de øvrige bliver det en spids svaerere. Der er blevet flere pladser, da Europa League bliver delt op, men der er også langt flere hold til at slås om dem.

Premiere i 2021

Europa League 2, som er arbejdsnav­net på den nye europaeisk­e turnering, får premiere i 2021, og 96 hold mod 80 i dag vil fremover deltage i europaeisk­e gruppespil.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark